MAGIX Web Designer 7

Door: evi-maquoi | 11 januari 2012 14:29

Review

Hebt u weinig kaas gegeten van HTML-code of webdesign? Geen nood, dankzij MAGIX Web Designer 7 knutselt u snel een website in elkaar. Kies een sjabloon en pas het naar hartenlust aan uw persoonlijke voorkeuren aan. Voeg eigen teksten en foto's toe en u bent klaar om de hele mikmak online te publiceren.

Wie vroeger met een oudere versie van dit pakket gewerkt heeft, kan onmiddellijk aan de slag. De interface is wel wat aangepast, maar de gebruiksvriendelijkheid van MAGIX Web Designer is hetzelfde gebleven. Wanneer u nooit eerder een Web Designer-pakket van MAGIX gebruikt hebt, kunt u beter de korte, duidelijke tutorial volgen. Hier krijgt u op een snelle manier concrete uitleg over het kiezen van sjablonen, het aanpassen van themakleuren, het toevoegen en bewerken van tekst, enzovoorts. Terwijl u de korte handleiding leest, kunt u zelf testen hoe eenvoudig het is om kleuren aan te passen, objecten te verplaatsen of formaten te wijzigen. Voor extra informatie kunt u de uitgebreide handleiding van ruim 350 pagina's in pdf-formaat raadplegen.

Wanneer u zelf aan de slag wilt gaan, kunt u kiezen tussen een lege webpagina of één van de vele sjablonen. De templates ogen mooi, maar zijn op het eerste zicht niet verrassend spectaculair. Gelukkig kunt u de pagina's op tig verschillende manieren aanpassen en personaliseren.

Voor een snelle start kiest u gewoon een sjabloon om het vervolgens aan te passen.

Interessante elementen

Twitter, Facebook, Google Maps, YouTube-fragmenten, Flickr-galerijen. U kunt het allemaal integreren in uw website. Pluk een element uit het lijstje widgets in de rechterkolom en sleep het naar uw webpagina. Daarnaast vindt u op het schijfje ook een erg uitgebreide selectie foto's, navigatiebalken, knoppen, iconen enzovoorts om uw webpagina's op te smukken. Ook downloadbare bestanden (bijvoorbeeld pdf, doc of mp3) kunt u toevoegen.

Wilt u graag weten hoe u website er in de browser zal uitzien? Web Designer 7 geeft een voorvertoning in de vijf populairste browsers weer. Bent u tevreden met het resultaat? Dan kunt u het via het programma uploaden naar een ftp-server. Bovendien krijgt u 500 MB gratis hostingruimte ter beschikking.

De previewfunctie laat voorvertoningen in vijf browsers toe.

Conclusie

MAGIX Web Designer 7 is een uitgebreid pakket met flink wat mogelijkheden. Het aantal aanwezige widgets, elementen en tools is grondig onder handen genomen en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De starttutorial en intuïtieve interface maken deze software erg laagdrempelig en dat is vooral interessant voor iedereen die geen enkele ervaring heeft met webdesign. Het is wel jammer dat MAGIX de prijs met tien euro verhoogd heeft ten opzichte van de vorige versie.

Wie meer behoefte heeft aan professionele tools zoals e-commerce, Flash, dynamische effecten en geavanceerde beeldbewerking, kan beter kiezen voor het duurdere zusterpakket MAGIX Web Designer 7 Premium.

MAGIX Web Designer 7

Prijs € 49,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 700MHz-processor, 256 MB geheugen, 150 MB vrije harde-schijfruimte

Maker MAGIX AG

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Veel mogelijkheden

Voorvertoning in vijf browsers

500 MB hosting

Minpunten

Sobere sjablonen

Tien euro duurder geworden

2 Reactie(s) op: MAGIX Web Designer 7

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 oktober 2013 09:30 Anoniem
  Thanks for your great information, the contents are quiet interesting.I will be waiting for your next post. Seo Service
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 mei 2014 09:16 Anoniem
  so amazing website my website is www.kruitvat.nl he is amazing thx to magixwebdisigner thx thx thx go to the page www.kruitvat.nl thats the most amazing website evah swag swag lawl yolo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.