MAGIX Website Maker 5

Door: evi-maquoi | 11 maart 2011 09:11

Apps & Software

Met MAGIX Website Maker 5 bouwt u zonder enige voorkennis een geanimeerde website voor privé of zakelijk gebruik aan de hand van 150 sjablonen. U krijgt er zelfs een domeinnaam, webhosting en vijf e-mailaccounts bij.

In de doos van MAGIX Website Maker 5 zit wel een installatieschijf maar veel meer dan een code en handleiding staat daar niet op. Dit is namelijk geen echte software, maar een online toepassing die u via uw bureaublad kunt starten. Nadat u een gratis account hebt aangemaakt, kunt u in de browser starten met ontwerpen. MAGIX Website Maker 5 biedt u de keuze om op drie verschillende niveaus te starten. De eenvoudigste manier is via de Assistent. Nadat u hier een sjabloon gekozen hebt, kunt u uitsluitend tekst en foto’s wijzigen. Kinderlijk eenvoudig en ideaal voor de echte leek. Via Sjabloon hebt u iets meer invloed. Via deze modus kunt u de vormgeving van de sjablonen nog ietwat aanpassen. Wie met een maagdelijk wit ontwerp wilt starten, kiest in het projectvenster voor Lege website.

De gemakkelijkste manier voor een mooi en origineel ontwerp is via de bewerkingsmodus Sjabloon.

Publiceren!

De mogelijkheden op het gebied van vormgeving zijn in de modi Sjabloon en Lege Website behoorlijk uitgebreid. U kunt naar hartenlust kleuren wijzigen, foto’s of videofragmenten invoeren, lettergroottes en -types wijzigen, pagina’s verwijderen of toevoegen, animaties of fotogalerijen invoeren en knoppen, gastenboeken of contactformulieren ontwerpen. De WYSIWYG-editor werkt erg eenvoudig en intuïtief. Bent u bijna klaar? U kunt op elk moment een preview tonen. Wanneer u helemaal tevreden bent met het resultaat, is het tijd om uw site te publiceren. Ook dat is kinderspel. U krijgt zelfs een domeinnaam naar keuze gratis voor een jaar, inclusief webhosting en vijf e-mailaccounts.

Een bezoekerteller? Dat voegt u in twee muiskliks toe.

Conclusie

MAGIX Website Maker 5 is een ideaal pakket voor beginners die geen kaas hebben gegeten van webdesign en toch snel een mooie website online willen krijgen. De sjablonen zijn niet onaardig en de invoermogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid. Het pakket lijkt ons dan ook ideaal voor mensen die een website willen bouwen over hun hobby(club), nieuwe baby of reisverhalen. Let wel, er zijn maar weinig vernieuwingen in vergelijking met voorganger MAGIX Website Maker 4. Een upgrade lijkt ons dan ook totaal overbodig.

Semiprofessionals en zakelijke webdesigners kiezen volgens ons beter voor een ander pakket. JimdoPro of Strato Multiweb bijvoorbeeld. Voor echte profs is Adobe Dreamweaver CS5 een must.

MAGIX Website Maker 5

Prijs € 39,99

Taal Nederlands

Medium 1 cd-rom

Proefversie Beperkt (na gratis registratie)

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.4

Systeemeisen 450MHz-processor, 512 MB RAM, 50 MB harde-schijfruimte, breedbandinternettoegang

Maker MAGIX

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Veel mooie sjablonen

Uitgebreide handleiding

Minpunten

Geen e-commerce

Te weinig functionaliteit voor profs

Geen proefversie

0 Reactie(s) op: MAGIX Website Maker 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.