MAGIX Website Maker MX

Door: evi-maquoi | 15 februari 2012 13:03

Review

Zonder enige kennis van webdesign toch een website in elkaar steken? Dat kan met MAGIX Website Maker MX. De online toepassing biedt meer dan 150 aanpasbare sjablonen aan die u dankzij 'drag and drop' kunt aanpassen. De bijgeleverde code voor een domeinnaam, hosting en 5 e-mailadressen maakt het pakket compleet.

Website Maker MX van MAGIX is een kant-en-klare online oplossing voor eenvoudige, maar mooie websites. In het groot aantal goed uitgewerkte sjablonen vindt u vast wel iets dat u mooi vindt. Om in drie stappen een website te maken, kunt u de Assistent gebruiken. Nadat u een thema gekozen hebt, hoeft u enkel nog tekst en foto's aan te passen en vervolgens kunt u de pagina's online publiceren. Deze assistent is echter ontzettend beperkt en volgens ons té basaal. Het is interessanter om een website te bouwen aan de hand van een sjabloon. Op deze manier hebt u meer invloed op het eindresultaat bijvoorbeeld door kleuren te wijzigen, objecten te verwijderen of toe te voegen, enzovoorts.

Dankzij de ingebakken sjablonen hoeft u uw website enkel te individualiseren.

Widget Maker

Standaard staat er al een hele rits widgets zoals gastenboeken, bezoekertellers, printknoppen en Google Maps ter beschikking. Deze kunt u gewoon in uw ontwerp slepen. Een leuke functie van MAGIX Website Maker MX is de zogenoemde Widget Maker. Hiermee is het mogelijk om widgets te personaliseren. Op die manier kunt u uw website verfraaien met een speciale downloadbox, mediaspeler, filmstrip, galerie of fototafel. Zodra uw widget klaar is, krijgt u de embed-code en kunt u het object aan uw eigen website toevoegen. Een groot gemis is het ontbreken van tools om eenvoudig sociale media-knoppen toe te voegen. Dit kan nu enkel via HTML-code.

MAGIX Website Maker MX heeft trouwens nog flink wat andere nieuwe functies gekregen. U kunt nu bijvoorbeeld uw eigen favicons maken, interactieve muiseffecten gebruiken, een flexibele browserachtergrond instellen enzovoorts.

Dankzij de Widget Maker voegt u in een handomdraai een jukebox, filmstrip of downloadbox toe.

Conclusie

Dit pakket is een prima totaaloplossing voor iedereen zonder enige ervaring of HTML-kennis. MAGIX Website MAKER MX heeft - ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes - een uitgebreid arsenaal fraaie functies waarmee u erg eenvoudig een website in elkaar knutselt. In vergelijking met de vorige versie is het interessant zijn er behoorlijk wat nieuwigheden. Let wel, MAGIX Website Maker MX is en blijft een instappakket. Voor professionele functies en tools zijn MAGIX Web Designer 7, WebSite X5 Evolution 9, JimdoPro en Adobe Dreamweaver CS5 meer geschikt.

MAGIX Website Maker MX

Prijs € 39,99

Taal Nederlands

Medium 65 MB download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7 of Mac OS X 10.5 of hoger

Systeemeisen 450MHz-processor, 1 GB geheugen, 50 MB harde-schijfruimte en een internetverbinding

Maker MAGIX AG

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Veel mooie sjablonen

Gratis domeinnaam en hosting

Minpunten

Slechte vertalingen

Geen professionele functies

Kan geen knoppen voor sociale media toevoegen

1 Reactie(s) op: MAGIX Website Maker MX

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 november 2013 15:47 Anoniem
    Helaas wordt flash niet ondersteund door Apple. Dus niet op i-pad en i-Phone, dat is zeer jammer. Ik hoop dat Magix daar iets aan kan doen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.