Makkelijk spel met de nodige diepgang

© CIDimport

Makkelijk spel met de nodige diepgang

Geplaatst: 2 september 2011 - 09:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

De makers van Dungeon Raid begrijpen mij als iPhone-gamer. Ik wil een spel dat makkelijk op te pakken is, maar met wel de nodige diepgang. Ik zoek een spel dat te spelen is voor vijf minuutjes in de wachtkamer van de tandarts, maar me ook meer dan een uur kan bezighouden tijdens een lange treinreis. Een spel dat me langer bezighoudt dan een story-modus van twee uur.

In Dungeon Raid is het de bedoeling om minimaal drie naast elkaar liggende figuurtjes van dezelfde soort met elkaar te verbinden. Door zwaardjes te verbinden met doodshoofdjes kun je monsters verslaan. Elke beurt dat monsters in het beeld blijven staan krijg je schade. Verder bestaan er ook nog health potions, munten en schildjes. Door deze te pakken verdien je XP en geld, waar je vervolgens vaardigheden en uitrusting voor kunt kopen. Je werkt in Dungeon Raid geen levels af, maar gaat gewoon door totdat je dood bent. Ben je dood, dan moet je opnieuw beginnen. Overleef je een speelsessie, dan kun je overigens de volgende keer gewoon met je personage doorspelen.

Kortom

Ondanks dat Dungeon Raid in eerste instantie weinig anders lijkt

te doen dan andere RPG/puzzelgames, voelt het toch ontzettend fris en vernieuwend aan. Juist het feit dat dingen als een verhaal en een ingewikkeld level-systeem zijn weggelaten, zorgt dat de gameplay beter uit de verf komt. Dungeon Raid bewijst dat minder soms ook veel meer kan zijn. Gewoon kopen, je zal er geen spijt van krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten