ManicTime 1.5.7

Door: Robbert Brus | 23 september 2011 16:09

Apps & Software

Wat doet u op een dag achter de computer? Een antwoord dat we allemaal denken te weten, maar in de praktijk vaak een ander resultaat geeft. Bent u benieuwd wat nu echt uw computeractiviteiten zijn? ManicTime houdt het precies voor u bij.

ManicTime verzamelt automatisch gegevens over uw computergebruik. Het programma houdt bij of u actief of inactief bent, welke programma's u gebruikt en hoe lang u deze gebruikt. Alles wordt netjes lokaal op uw computer in een database opgeslagen, zodat u de resultaten kunt terugzien in de statistieken.

Vooral de tijdlijnen zijn leuk om aan het einde van de dag terug te zien.

Tabbladen

Het programma is verdeeld in twee tabbladen. In het eerste tabblad Dag staan vier verschillende tijdlijnen. In Labels staan uw zelfgemaakte labels, in Computergebruik staat of u actief of afwezig was, Programma's toont programma's u hebt gebruikt, en bij Documenten ziet u in welke documenten u bezig was. Wanneer u met de cursor over de tijdlijn schuift, verschijnt er een pop-up met meer informatie. Onder de tijdlijnen zijn alle geopende programma's en websites in twee vensters terug te zien.

Het tweede tabblad van het programma toont de statistieken. Deze zijn in vijf verschillende categorieën voor u aangemaakt: Dagduur, Top Programma's, Top Documenten, Top Computergebruik en Top Labels. De statistieken zijn te bekijken in staafdiagrammen, lijndiagrammen en als een tabel. De diagrammen zijn op te slaan als afbeelding, de tabellen als een csv-bestand.

U kunt met de gegevens uit ManicTime duidelijk opmaken waar u uw tijd aan besteedt. Daarbij is het erg handig om later nog eens terug te kunnen zien hoeveel tijd u aan een project hebt besteed, en of het overeen komt met de tijd die u had ingepland. Op de website van ManicTime staat beschreven hoe u een Google Agenda aan het programma kunt toevoegen.

Conclusie

ManicTime is een uitgebreid programma. Het werd bij ons al snel een gewenning om aan het einde van de dag even de tijdlijnen te bekijken, om te zien hoe de dag was. De informatie die terug te halen is, is zeer uitgebreid en als er even "off the record" gewerkt moet worden biedt het programma die mogelijkheid ook. Wilt u meer privacyopties, back-upmogelijkheden en een stopwatch, dan kunt u de Professional-versie (67 dollar, ca. 50 euro) aanschaffen. Via www.manictime.com/BuyNow vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Robbert Brus

ManicTime 1.5.7.0

Freeware

Taal Nederlands

Download 5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen .Net framework 3.5 SP1

Maker ManicTime

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zeer uitgebreid

Veel informatie terug te vinden

Statistieken op te slaan

Minpunten

Privacy alleen bij professional-versie

Gebruikt tussen de 25 en 50 MB geheugen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ManicTime 1.5.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.