MapsWithMe Pro: Offline alternatief voor Google Maps

Door: Robin Smit | 21 oktober 2013 11:05

Apps & Software

Een app als Google Maps is in mijn ogen onmisbaar op elke telefoon. Zo ben je niet alleen nooit meer verdwaald, maar ook voor het zoeken van winkels, bedrijven of andere locaties biedt de app uitkomst. Helaas vereisen veel van deze apps een actieve internetverbinding. Er is echter een uitzondering.

None

Prijs: € 4,49

Beschikbaar voor: Android & iOS

Getest op: Android

Download MapsWithMe Pro in de App Store of in de Google Play Store

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Prijs / kwaliteit
 • Locaties zoeken
 • Offline kaarten van hele wereld
 • Minpunten
 • Geen navigatie
 • Locaties niet altijd volledig

Die uitzondering is te vinden onder de naam MapsWithMe Pro. Deze app maakt het mogelijk om kaarten offline op te slaan, waardoor je deze altijd en overal kan raadplegen. Erg leuk aan MapsWithMe Pro is dat de app je verder gewoon het gevoel geeft dat je gebruik maakt van een online app. Zo kan je locaties opzoeken, zien hoe ver je hier vandaan bent en de meest gedetailleerde kaarten bekijken. Vooral dit eerste is erg handig, want wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een specifieke winkel of een bedrijf kan je hier gewoon de naam van intypen. Wel heb ik helaas moeten concluderen dat de database met deze locaties niet altijd even volledig is.

Erg handig aan MapsWithMe Pro is dat de app je de mogelijkheid geeft om zelf te beslissen welke kaarten je wil downloaden op jouw apparaat. Ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk op vakantie dan zou je dus de kaart en alle locaties in dat land offline beschikbaar kunnen maken. De kaarten die je download zijn afkomstig van OpenStreetMap. Deze kaarten zijn op tot stand gekomen op dezelfde manier als Wikipedia. Iedere gebruiker kan dus een bijdrage leveren voor het compleet maken van de kaarten. In Nederland is de community van OpenStreetMap gelukkig zodanig actief dat alle wegen inmiddels wel aanwezig zijn. Het zou echter kunnen dat dit in landen met een minder actieve community anders is.

Wanneer je alle kaarten in MapsWithMe Pro hebt binnengehaald, kan je deze onbeperkt raadplegen en doorzoeken. Helaas laat de app je wel in de steek op het moment dat je naar een bepaalde locatie wil navigeren. Zo geeft de app bij het navigeren naar een locatie alleen de richting van die locatie en de hemelsbrede afstand aan. Dit maakt de app voornamelijk ideaal voor bijvoorbeeld wandelaars of mensen die nog graag zonder turn-by-turn navigatie op weg gaan.

Conclusie

MapsWithMe Pro is een app die het mogelijk maakt om kaarten en locaties offline beschikbaar te maken. Hiermee wordt het mogelijk om ook zonder internet, bijvoorbeeld in het buitenland, digitale kaarten te raadplegen en hier bestemmingen in op te zoeken. Helaas is de database met locaties niet altijd even volledig en ook mist de app de mogelijkheid om te navigeren. Dit neemt niet weg dat MapsWithMe Pro je absoluut waar biedt voor je geld. Zo heb je voor een paar euro toegang tot offline kaarten van de hele wereld.

3 Reactie(s) op: MapsWithMe Pro: Offline alternatief voor Google Maps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 april 2014 13:02 Anoniem
  Waar vindt ik hulp kan geen kaartn downladen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 april 2014 21:31 Anoniem
  ik kan poi's aan de kaart toevoegen. Zonetb heb ik 16.000 camperplaatsen erop gezet. Allemaal zijn het rode spelden geworden. Kan ik de kleur van die spelden veranderen? Kan ik dat bij het eropzetten doen of later nog of helemaal niet :-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 mei 2014 10:38 Anoniem
  Heb de kaart van Griekenland op mijn tablet gezet, maar kan geen route uitstippelen van punt A (luchthaven) naar punt B, mijn 1ste hotel.
  De kaart geeft aan dat ik van mijn huidige (thuis) positie vertrek.
  Hoe kan ik verder?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.