Matige én overbodige reisinformatie

Door: ringo-van-dorst | 10 februari 2012 10:19

Review

Vervoersbedrijf Connexxion heeft een eigen app uitgebracht, CXX genaamd, waarmee je de vertrektijden van bussen bij je in de buurt kunt checken.

Connexxion vermeldt ook van collegabedrijven de vertrektijden te vermelden, maar alleen van haar eigen bussen wordt een eventuele vertraging ook gemeld. Ik heb dit getest met het plaatselijke busvervoer en deze werd al meteen *niet* weergegeven op de kaart. Volledige dekking van het busvervoer is wel een grote pre bij het gebruik van een dergelijke app, dus dit is meteen een minpunt te noemen.

Als volgende test is geprobeerd te kijken welke bussen er vertrekken vanaf station Eindhoven. Wanneer Eindhoven, Station als halte wordt ingevoerd zie je vervolgens slechts 1 lijn in de lijst. Ik ben er van overtuigd dat er meer lijnen vanaf station Eindhoven rijden, maar deze ziet de app helaas over het hoofd. De tweede ervaring met de app is daarmee nog steeds niet bijster positief. Toen ik een voor mij bekende Connexxionhalte niet kon vinden met de zoekfunctie zakte de moed me nog verder in de schoenen. Eens zien of er nog meer uit te halen valt wat een pre zou kunnen zijn boven het gebruik van een bewezen app als 9292OV Pro.

Dit blijkt er dan toch te zijn in de vorm van precieze omleidinginformatie van Connexxion-bussen en als klap op de vuurpijl een seinlicht! Deze kan je in het donker gebruiken, zodat de buschauffeur je niet over het hoofd kan zien. Wat attent van de makers.

Kortom

CXX werkt nog niet vlekkeloos. De beschikbaarheid van informatie en het gebruiksgemak is zo matig, dat deze app nog niet als aanrader aangemerkt kan worden. De omleiding-informatie en het seinlicht kunnen daar weinig aan veranderen. Als je met enige zekerheid de vertrektijd van een bus wilt weten, ga dan voor 9292ov Pro.

0 Reactie(s) op: Matige én overbodige reisinformatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.