Matten met straatbendes

© CIDimport

Matten met straatbendes

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:29

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

In Streets of Rage gaat het om matten met straatbendes. Net als in Double Dragon wordt je vriendin door een rivaliserende groep meegenomen en moet jij je al schoppend en wild om je heen beukend een weg naar haar toe zien te vechten. Veel meer diepgang zal je niet vinden in Streets of Rage. Is dat erg?

Welnee, want juist het simplistische plot maakt dat het duidelijk is wat je dient te doen als speler. Voor de meer oudere spelers die in het verleden een SEGA spelcomputer hebben gehad, zou het zomaar een welkome herinnering kunnen zijn aan een spel dat zij vroeger vaak hebben gespeeld.

Geen co-op

Naast de vervelende besturing is het belabberd om te zien dat SEGA verzuimd heeft om co-op in de game te verwerken. Dat was namelijk het leukste in de zogenoemde 'brawlers'; samen met een vriend de game spelen en tactisch de vele bendeleden in elkaar beuken. Maar dat vond producent SEGA nu kennelijk niet meer zo nodig in deze veel te gemakkelijke overzetting. Met de Wi-Fi-mogelijkheden van de iPhone en iPad had dit een koud kunstje moeten zijn. Het origineel mag nog steeds als topper worden gezien, maar deze versie moet je vooral negeren. Zonde van je geld, tijd en frustratie.

Kortom

Helaas blijkt SEGA met Streets of Rage de plank volledig mis te slaan. Alles in de game voelt aan als een gemakkelijke manier van SEGA om te cashen via klassieke spelletjes die sommige mensen als retroplezier kunnen beschouwen. De besturing reageert niet lekker, waardoor je de kans hebt in elkaar te worden gemept terwijl je eigenlijk op tijd was om die aanval af te wenden. Dat zal weer leiden tot frustratie, wat weer tot gevolg zal hebben dat je de game nooit meer aanraakt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten