In 3 stappen het maximumvolume verhogen in Windows

Door: Martin Gijzemijter | 01 januari 2016 07:31

How To

Het is niet zo vreemd dat het volume in Windows een maximum heeft. Je moet ergens een grens trekken. In veel gevallen is dit maximumvolume prima, maar wat nu als je toch het volume wilt opkrikken (bijvoorbeeld omdat je een zacht filmpje hebt)? Gelukkig kan het, mét en zonder software van derden.

Stap 01: Equalisatie

Er is een functie in Windows die je kunt inschakelen om het volume direct te verhogen. Deze functie heet Equalisatie volume en is in principe bedoeld om verschillen in volume tussen applicaties de verminderen, maar zorgt in essentie voor een veel hoger volumelevel. Je vindt deze optie in het venster Eigenschappen van Luidsprekers. In Windows 10 bereik je dit venster door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram van de luidspreker in het systeemvak, en vervolgens te klikken op Volumemixer openen. Daarna klik je op het pictogram van de luidsprekers linksboven (onder Apparaat) in het venster dat verschijnt. In Windows 8 en 7 bereik je dit venster door te klikken op het pictogram met de luidspreker in het systeemvak, vervolgens op Mixer en daarna op het pictogram van de luidspreker in het venster dat verschijnt. Klik vervolgens op het tabblad Verbeteringen en plaats een vinkje bij Equalisatie volume.

Stap 02: DFX Audio Enhancer Plugin

Ondersteunt je geluidskaart de functie uit de eerste stap niet (dat komt maar heel zelden voor) of is het volume nóg niet hard genoeg, dan is het tijd om software te installeren. DFX Audio Enhance Plugin is een programma waarmee je het geluid op je pc kunt verbeteren, oftewel, je kunt er allerlei eigenschappen van het geluid mee aanpassen. Voor al die verbeter-eigenschappen zul je de betaalde versie moeten aanschaffen, maar de gratis versie knalt het maximumvolume direct omhoog nadat je het programma start en dat is in dit geval wat we willen.

Stap 03: VLC Player

De eerste twee opties die we hebben genoemd verhogen het volume van je systeem als geheel (dus voor alle applicaties). Ben je in plaats daarvan echter op zoek naar een programma dat ervoor kan zorgen dat je muziek, films en series een stuk luider worden afgespeeld, dan is VLC Player daarvoor het ideale programma. VLC stelt je in staat om het maximumvolume met 25 procent te overschrijden. Dat geldt dus alleen voor de media die je afspeelt, dus systeemgeluiden blijven op normaal volume.

Met VLC PLayer kun je het maximumvolume voor media die je afspeelt verhogen.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen het maximumvolume verhogen in Windows

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 januari 2016 21:54 darknessblade
  met mijn EQ op m'n laptop:
  waves maxx audio master.

  heb ik al mijn oude oortjes weten op te blazen 2 jaar geleden.
  toen nam ik pioneer oortjes en deze overleerde de settings wel.

  (de settings waren bijna volledig perfect voor all soorten geluid)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.