Maxthon 3

Door: Evi Maquoi | 17 augustus 2011 11:52

Apps & Software

Experimenteert u graag met andere browsers? Dan moet u zeker Maxthon 3 eens proberen. Deze internetbrowser is niet voor niets ontzettend populair in China. Maxthon 3 is erg snel, volledig aanpasbaar en beschikbaar in het Nederlands.

Maxthon 3, het voormalige MyIE2, is een combinatie van verschillende goede eigenschappen van verschillende browsers. In principe is het een schil rond Internet Explorer, want de browser gebruikt de Trident-renderengine. Daarnaast gebruikt Maxthon echter ook de WebKit-engine die we terugvinden in Google Chrome en Safari. Op vlak van snelheid mogen we echt niet klagen. De benchmarks van Peacekeeper liegen er niet om. Maxthon 3 is op één browser na, Google Chrome, de snelste in het lijstje. De Chinese browser laat onder andere Mozilla Firefox en Internet Explorer ver achter zich. Maxthon scoort bovendien erg goed op vlak van geheugengebruik en rendering.

Omdat Maxthon ook de WebKit-engine gebruikt, wordt deze door Peacekeeper als Safari herkend.

Interessante functies

Naast de snelheid heeft Maxthon ook nog heel wat andere troeven. De waslijst interessante functies is lang. De browser blokkeert pop-ups en advertenties via AdHunter, heeft een Speed Dial-modus zoals bekend in Opera, laat anoniem surfen toe en werkt met online bookmarks. Daarnaast is het mogelijk om de browser te bedienen met behulp van muisbewegingen, kunt u RSS-feeds lezen in de zijbalk en kunt u taken of notities opslaan in een online kladblok in de browser. Eveneens handig is de mogelijkheid om uw browserscherm te splitsen, url-aliassen te gebruiken zoals fb voor www.facebook.com en grote bestanden te downloaden met de ingebakken downloadmanager. Er is zelfs een vertaalfunctie (via Google Translate) en knop om schermafbeeldingen te maken.

Het gesplitste scherm is erg handig.

Aanpasbaar

Ook op vlak van personaliseren scoort Maxthon 3 behoorlijk goed. Knoppen, werkbalken, kleuren en indeling kunnen helemaal aangepast worden zoals u het graag hebt. Standaard zijn er zeven skins beschikbaar, maar via het Maxthon-forum kunt u er nog veel meer downloaden. Bovendien zijn er meer dan 1400 gratis extra's en plug-ins nodig waardoor u de browser nog meer naar uw hand kunt zetten.

Conclusie

Ook al is Maxthon 3 net niet de snelste browser op de markt, hij heeft alles in huis wat een goede internetbrowser moet hebben. Het uitgebreid arsenaal interessante functies en de aanpasbaarheid van de browser maken Maxthon 3 het overstappen echt waard. Enig minpuntje is de soms ietwat gebrekkige vertaling van het Nederlands taalpakket.

Handig om te weten: Maxthon is ook beschikbaar voor mobiele telefoons en tablets die op Android draaien.

Maxthon 3.1.5.1000

Freeware

Taal Nederlands

Medium 20,2 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Maker Maxthon International Limited

Oordeel 8/10

Pluspunten

Aanpasbaar

Snelle browser

Rits interessante functies

Nederlands taalpakket beschikbaar

Minpunten

Niet sneller dan Google Chrome

Fouten in Nederlands taalpakket

0 Reactie(s) op: Maxthon 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.