McAfee Total Protection - bescherming voor je hele huis

Door: Tijs Hofmans | 25 januari 2018 09:12

Review

McAfee heeft nog steeds een uitgebreid portfolio met beveiligingssoftware, maar het paradepaardje blijft toch wel McAfee Total Protection. Daarmee bescherm je niet alleen je computer, maar ieder apparaat in je huis.

McAfee Total Protection

Prijs
€ 89,95 per jaar voor 10 apparaten
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10
Website
www.mcafee.nl
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Werkt op veel apparaten
  • Bijzonder makkelijk te gebruiken
  • True Key-licenties
  • Minpunten
  • Scans duren lang
  • Kwetsbare File Lock-beveiligingsvragen
  • Vrij duur

Het Total Protection-pakket is het meest uitgebreide pakket van het McAfee, waarmee je niet alleen je ene computer kunt beveiligen, maar alle apparaten in je huis – waaronder ook smartphones en tablets. Overigens heb je voor je mobiele beveiliging dit pakket helemaal niet nodig, maar wat dit pakket met alle toeters en bellen toch zo interessant maakt, zijn de vijf True Key-licenties die je bij het pakket krijgt. Daarmee heb je gelijk voor iedereen in je huishouden een goede wachtwoordmanager met vingerafdruk- en gezichtsauthenticatie, en samen met de beveiliging is dat de prijs meer dan waard.

Geen gedoe

McAfee Total Protection heeft een duidelijke interface die de suite gelijk bruikbaar maakt voor iedereen, ook voor wie normaal nooit met beveiligingssoftware werkt en er niet veel vanaf weet. Wie echter veel verschillende opties zoekt, zoals het scannen per schijf of het tweaken van een scan kan echter beter verder kijken: Total Protection is vooral interessant voor de gebruiker die niet te veel gedoe wil.

Nieuw is de File Lock-feature waarmee je bestanden op je pc kunt afschermen voor anderen op een apart deel van je schijf, netjes geïntegreerd in Verkenner. Dat lijkt vooral handig voor gebruikers die wat bestanden privé willen houden voor medebewoners, maar met de drie voorgeselecteerde beveiligingsvragen om het wachtwoord te omzeilen (zoals “Welke straat groeide je op?”) lijkt die beveiliging vooral voor de bühne.

Een volledige eerste scan van het systeem duurt erg lang, bij ons draaide het programma meer dan een halfuur voor het concludeerde dat we geen besmetting hadden. Gelukkig is een snelle scan een stuk sneller, maar ook daar ben je snel tien minuten mee kwijt.

Voor de bescherming kijken we naar de resultaten van grote testlabs zoals AV-Comparatives, en daar komt McAfee prima tevoorschijn. Eind 2017 kreeg McAfee Internet Security (met dezelfde antivirus-engine als Total Protection) de vermelding Top Product. Maar ook om andere redenen is dit pakket zijn geld waard, bijvoorbeeld vanwege de vijf True Key-licenties die je erbij krijgt.

De interface van Total Protection is ook overzichtelijk voor wie niet vaak met beveiligingssoftware werkt.

Conclusie

McAfee Total Protection is een prima deal voor gebruikers die in één keer meerdere apparaten in hun huis willen beveiligen zonder al te weinig poespas. Vooral de True Key-licenties die in de prijs zijn inbegrepen zijn veel waard, en dat maakt de relatief lange duur van een scan of de lage scores in AV-testlabs meer dan goed.

0 Reactie(s) op: McAfee Total Protection - bescherming voor je hele huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.