Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Media Preview 1.2

Door: Robbert Brus | 13 november 2012 14:41

None
Apps & Software

Een miniatuurweergave (thumbnail) werkt bij vrijwel alle fotobestanden vlekkeloos: er wordt dan een klein voorbeeld van de foto weergegeven op de plaats waar het pictogram normaal staat. Bij video’s is dat lang niet altijd het geval, totdat u Media Preview gebruikt.

Als het op video’s aankomt, dan toont Windows Explorer alleen bij wmv-bestanden de juiste miniatuurweergave. Bij andere bestandstypes zoals mkv, 3gp, of flv wordt slechts een pictogram van de media-speler weergegeven.

Een tweede probleem bij videobestanden is dat de afbeelding altijd in de eerste vijf seconden van de video wordt gemaakt, waardoor uw series vaak allemaal dezelfde thumbnail krijgen.

Instellingen

Media Preview is in zowel een 32- als een 64bit-variant is te downloaden. Na het starten van het programma wordt er een aantal instellingen gepresenteerd. Zo kan de kwaliteit van de afbeelding gewijzigd worden (hoe lager de kwaliteit, des te sneller de afbeeldingen laden). Daarnaast is het mogelijk de helderheid en schaalmethode aan te passen.

Na het toepassen van de gewenste instelling kunnen deze getest en versneld worden aangepast door de bestanden of mappen naar het derde tabblad te slepen.

Onder het tweede tabblad zijn alle mogelijke bestandstypen te vinden, die in- of uitgeschakeld kunnen worden. Ondersteunde bestandstypes zijn onder andere Flash-video, 3gp, divx, mpeg, Matroska-video, Ogg, RealMedia etc. Na het toepassen van de gewenste instelling kunnen deze getest en versneld worden door de bestanden of mappen naar het derde tabblad te slepen. Ook kan hier het cachegeheugen worden vernieuwd.

Op het programma Media Preview valt niets aan te merken. Het doet precies wat het belooft en is zeer gemakkelijk in te stellen. Wij vragen ons af waarom deze functies niet standaard in Windows zitten!

Media Preview 1.2

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Oordeel 4/5

Pluspunten

Veel bestandformaten worden ondersteund

Eenvoudig in te stellen

Minpunten

Geen Nederlands als taaloptie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: Media Preview 1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.