Media Pro 1.0.1

Door: Evi Maquoi | 05 oktober 2011 14:24

Apps & Software

Voor wie veel fotografeert, is goede fotobeheersoftware onmisbaar om snel plaatjes op te kunnen sporen. Media Pro is gebaseerd op een voormalig programma van Microsoft (Expression Media), maar heeft flink wat vernieuwingen en verbeteringen ondergaan. De interface is niet enkel strak, maar ook erg gebruiksvriendelijk.

Foto's in een catalogus importeren kan snel en eenvoudig via een map, harde schijf, usb-stick, camera of url. Media Pro kan overweg met bijna alle bestandsformaten voor afbeeldingen en flink wat RAW-bestandstypes. De metadata worden netjes weergegeven in de zijbalk. Sterren of kleuren toewijzen, beelden afspelen in een diavoorstelling, de weergave wijzigen ... het gaat allemaal via duidelijke knoppen. De efficiënte interface maakt het gemakkelijk om snel met Media Pro aan de slag te gaan.

De gebruiksvriendelijke interface maakt het prettig om met Media Pro te werken.

Management

Om foto's later terug te kunnen vinden, werkt u met kleurenlabels, sterren of trefwoorden. Het toevoegen van labels of sterren kan erg eenvoudig via knop of sneltoets. Trefwoorden toevoegen kan in batch. Foto's opsporen aan de hand van EXIF-data of IPTC-gegevens kan uiteraard ook. Net zoals de meeste andere fotobeheersoftware werkt u met Media Pro ook in zogenoemde catalogi. Erg interessant is dat u ook sets kunt aanmaken om nog sneller foto's met meerdere zoektermen terug te vinden. De catalogi zijn begrenst tot 128.000 foto's.

Net zoals in Apple Aperture is er ook een zogenoemde lichttafel aanwezig. Deze is erg interessant, omdat u hiermee foto's op een blanco canvas op volledige schermgrootte bekijkt. Aan de hand van sneltoetsen kunt u in deze modus sterren of labels toevoegen, een histogram opvragen of zoomen zonder storende elementen in beeld.

Exportfuncties

Media Pro is echt een organizer. Foto's bewerken is onmogelijk. Meer dan een bijsnijd- en roteerfunctie hoeft u niet te verwachten. De exportmogelijkheden zijn echter wel behoorlijk uitgebreid. U kunt foto's onmiddellijk openen in andere programma's. Media Pro is niet enkel compatibel met Phase One Capture One Pro, maar bijvoorbeeld ook met Adobe Photoshop Elements. Met een reeks foto's kunt u ook alle kanten uit. Een diavoorstelling maken, een e-mailbericht sturen, een filmpje in elkaar knutselen, contactafdrukken printen etc.

Contactafdrukken maken is kinderspel.

Conclusie

Er bestaan heel wat pakketten voor fotobeheer. Professionals doen vaak beroep op Adobe Lightroom, Bridge, iPhoto of Aperture. Voor de amateurfotografen en semi-professionelen zijn er pakketten zoals ACDSee Photo of MAGIX Foto Manager. Media Pro van Phase One kan concurreren met de professionele Adobe-pakketten. De functies zijn uitgebreid aanwezig. Het pakket is echter nog niet helemaal goed geolied. Hier en daar zitten nog wat bugs en een crash komt ook nog wel eens voor.

Media Pro 1.0.1

Prijs € 139,- (upgrade van Expression Media 2 of iView vanaf € 39,-)

Taal Engels

Medium 68 MB download (Windows); 120,7 MB download (Mac)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP SP3/Vista SP2/7 - Mac OS X 10.6.6, 10.5.8

Systeemeisen Pentium 4, 2 GB RAM, 10 GB harde-schijfruimte, Microsoft .NET Framework 4.0

Maker Phase One

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie interface

Gebruiksvriendelijk

Light Table

Exportfuncties

Minpunten

Nog wat bijschaven

Geen basisbewerkingen

0 Reactie(s) op: Media Pro 1.0.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.