Meer dan genoeg charme

© CIDimport

Meer dan genoeg charme

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

In de iPhone- en iPad-game Flying Hamster speel je een schattig hamstertje genaamd Newton, wiens vriendinnetje tijdens een gezellige picknick wordt gekidnapt door een boosaardige adelaar. Je bindt een paar bladeren op je rug en begint aan de lange tocht door de lucht om haar te redden.

Wat volgt is een 2D side scrolling shooter waarbij je obstakels moet zien te ontwijken en neerschieten om aan het einde van het level te komen. Een concept dat we wel vaker tegen zijn gekomen. Het verschil is dat Flying Hamster een stuk schattiger is dan zijn genregenoten. De game is namelijk gemaakt door Game Atelier, een onafhankelijke ontwikkelaar die de game al eerder op het PlayStation Network van Sony heeft uitgebracht.

Kleurrijk

Flying Hamster ziet er zeker erg leuk uit. Het kleurrijke stijltje en de verschillende soorten wapens - meestal gebaseerd op allerlei fruitsoorten - geven de game meer dan genoeg charme. Om te sturen zal je het hamstertje over het scherm moeten trekken, en om wapens af te vuren en op te laden zijn er twee knoppen op het scherm aanwezig. Deze besturing werkt goed, hoewel het opladen van een schot enige gewenning vereist.

Kortom

Voorheen was het niet mogelijk om de game op te slaan, maar inmiddels heeft ontwikkelaar Game Atelier een zeer gewenste update uitgebracht die dit probleem voorgoed heeft opgelost. Toch is Flying Hamster voor een iPad-game vrij prijzig, hoewel er ook een gratis versie te downloaden is. De volledige versie voegt daar echter veel meer levels, vijanden, wapens en zelfs eindbazen aan toe. De iPhone-versie kent gelukkig een betere prijs/kwaliteitsverhouding.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten