Meester van de AEX en AMX

© CIDimport

Meester van de AEX en AMX

Geplaatst: 22 november 2011 - 12:38

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

In tegenstelling tot StockWatch en Wikinvest focust RealTime DFT, de app van De Financiële Telegraaf, zich wat meer op de Nederlandse aandelenmarkt. En dat is prettig voor de binnenlandse beleggers onder ons.

RealTime DFT richt zich meer op informatievoorziening dan op het bijhouden van persoonlijke portfolio-informatie. Dat geeft ook niets, want daar zijn al andere apps voor. Deze app biedt in het Homegedeelte dagelijks na sluiting van de beurs een behoorlijk uitgebreide analyse van de AEX en de AMX en licht het de verschillende bedrijven, met name die behoorlijke ups en downs hebben laten zien, uit.

Ook is er per index koersinformatie te vinden van de bedrijven die die index vormen, maar een zoekfunctie naar de koersinformatie op bijvoorbeeld ticker of bedrijfsnaam ontbreekt. Er is wel een watchlist te maken van de aandelen waarvan je graag in één oogopslag de huidige status wilt kunnen zien. Ook nieuwsberichten zijn te bewaren en vind je terug in het "Bewaard"-deel van de "Mijn DFT" tab. Wat vreemd genoeg ontbreekt bij de headers van de nieuwsberichten, is tijd- en datuminformatie, waardoor je niet in kunt schatten hoe recent het bericht is zonder deze eerste te openen.

Wat deze app extra interessant maakt is het "Goeroes"-deel achter de tab "Meer". Hier delen tientallen vaste financiële professionals hun visie over de Nederlandse beurs, Europa, de wereld en ander financieel nieuws, wat een bijzondere meerwaarde aan deze app geeft.

Kortom

Voor wie allerhande financiële informatie met daarin voldoende aandacht voor de Nederlandse beurs wil, is deze gratis app zeker het uitproberen waard.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten