MEmu -Android op je pc

Door: Toon van Daele | 25 november 2016 10:54

Review

We kunnen verschillende redenen bedenken waarom je Android op je pc wilt, de meeste vraag gaat uit naar het rijke aanbod van de Play Store op je pc. MEmu is een van de meest recente Android-emulators en de tool heeft veel in huis om ons te bekoren.

MEmu


Taal
Engels

OS
Windows Vista/7/8/10

Website
www.memuplay.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Gebruiks-vriendelijk
 • Veel inge-bouwde functies
 • Minpunten
 • Vastlopers
 • Oude Android-versies

In tegenstelling tot veel andere Android-emulatoren heb je MEmu gemakkelijk en snel opgezet en zodra je je met een Google-account hebt aangemeld kun je meteen aan de slag, zonder ook maar iets aan de standaardinstellingen te wijzigen. Lees ook: 11 tips voor Android op je pc met BlueStacks.

Apps installeren

Je kijkt tegen een programmavenster aan dat zomaar een uitvergrote versie van je smartphone zou kunnen zijn. Enkele apps zijn bovendien al vooraf geïnstalleerd, waaronder een browser, ES File Explorer en, jawel, Google Play Store. Bijkomende apps installeren is dus niet moeilijker dan de Play Store te openen en de gewenste apps toe te voegen. Vind je je gading niet meteen in de officiële app-store dan kun je nog een andere weg bewandelen: je downloadt een apk-bestand en met een paar muisklikken installeer je het in de emulator. Dat doe je vanuit een knoppenbalk die je snel (on)zichtbaar kunt maken.

Je kunt je meteen uitleven in de Play Store!

Extra functies

Op deze knoppenbalk tref je nog heel wat andere functies aan. Van hieruit kun je bijvoorbeeld ook het Android-venster (zo goed als) schermvullend maken, een schermafbeelding maken, het scherm roteren, een app naar je telefoon kopiëren (via een usb-kabeltje), een macro-recorder (die je handelingen opneemt en weer afspeelt), het geluidsvolume wijzigen of een screencast maken. Het is ook mogelijk je toetsenbord of joystick aan je touchscreen te verbinden, zodat je de bijhorende handeling eenvoudigweg kunt uitvoeren met een tik met je vinger. MEmu staat het je toe allerlei instellingen te wijzigen, zoals het aantal cpu’s en de hoeveelheid geheugen, het apparaat-model, resolutie, gps-locatie en de root-modus.

Meerdere emulaties

De tool gaat bovendien vergezeld van een Multiple Instances Manager: die maakt het mogelijk verschillende emulaties (van Android 4.2 over 4.4 tot 5.1 momenteel) tegelijk te draaien, handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere games tegelijk wilt spelen. Sommige apps draaien niet in de ene, maar wellicht wel in de andere emulator.

Verschillende emulatie-omgevingen tegelijk? Daar dient de Multi-MEmu manager voor.

Conclusie

MEmu is een erg gebruiksvriendelijke en snelle Android-emulator. De tool biedt standaard een mooi aantal functies en kan bovendien verschillende emulatie-instanties tegelijk opstarten. Jammer alleen dat het programma niet 100% stabiel blijkt.

1 Reactie(s) op: MEmu -Android op je pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 mei 2020 00:21 Eva-
  Onbetrouwbare software: komt met een hoop malware en na een aantal dagen werd mijn Google account (waarmee je moet inloggen om er überhaupt iets mee te kunnen doen) gehackt door een Chinees. Geen aanrader, zou het ook niet aanraden in computertotaal.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.