Met deze app hoef je niet meer bang te zijn voor het weer

Door: robin-smit | 09 maart 2012 17:47

Review

In de meeste gevallen is het bij een weeralarm aan te raden om lekker binnen te blijven als dat mogelijk is. Omdat weeralarmen soms nogal snel kunnen veranderen en niet altijd voor het gehele land gelden, is er nu een handige app die alles duidelijker maakt.

WeerAlarm is een app die zo in te stellen is dat de app door middel van push berichtgeving een melding afgeeft wanneer er een weeralarm actief is. Je kan zelf naar wens instellen voor welke regio(s) je het alarm wil ontvangen en bij welke waarschuwingsniveaus de melding moet worden gegeven. Een handige extra functie is de mogelijkheid om twee tijdstippen in te stellen waartussen je geen meldingen wil ontvangen. Zo zul je bijvoorbeeld niet tijdens je nachtrust worden gestoord als dat niet nodig is.

Ook is het in de app mogelijk om verschillende weerkaarten met onder andere temperatuur, verwachtingen en zicht te bekijken. Helaas is de vormgeving hiervan wel erg ondermaats. Aangezien dit niet is waar de app voor gemaakt is, moet dit echt worden gezien als extra functie.

Kortom

Weeralarm is een handige app die je een automatische melding geeft wanneer er een weeralarm is in een door jou gekozen regio. Aan deze meldingen kunnen zelf veel instellingen worden veranderd, waardoor je alleen de meldingen krijgt waar jij in geïnteresseerd bent. Naast de meldingen kan ook weerinformatie worden bekeken. Dit is echter zodanig simpel dat dit echt als een extra functie moet worden gezien.

0 Reactie(s) op: Met deze app hoef je niet meer bang te zijn voor het weer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.