Met deze apps voor Chrome haal je nog meer uit je browser

Door: robbin-ooijevaar | 24 maart 2017 07:00

How To

Google Chrome is, mede dankzij de veel handige uitbreidingen, een zeer populaire browser. Met de kleine extra’s voeg je nieuwe functies toe. In dit artikel bespreken we drie handige uitbreidingen die voor (bijna) iedereen het proberen waard zijn!

Stap 1: StayFocusd

Wil je even lekker doorwerken zonder dat je jezelf afleidt met sociale media, nieuwswebsites en andere ‘ruis’? Probeer StayFocusd. De uitbreiding maakt het eenvoudig om een of meerdere sites tijdelijk te blokkeren. In de instellingen van de uitbreiding kun je de sites zelf opgeven bij Blocked sites. Klik op Check out this list voor een automatische lijst. Voeg eventueel een paar uitzonderingen toe via Allowed sites. Bij Maximum Time Allowed bepaal je hoelang je de geblokkeerde websites van jezelf mag gebruiken. Bij The Nuclear Option blokkeer je bijna het volledige internet voor bijvoorbeeld een uur. Dit werkt in de praktijk prettig om even ongestoord te werken aan een presentatie of scriptie.

StayFocusd blokkeert websites die averechts werken op een productieve werkdag achter je computer.

Stap 2: Black Menu

Als je regelmatig Gmail gebruikt of een van vele andere diensten van Google, is Black Menu een onmisbare uitbreiding voor Chrome. Black Menu geeft je browser een extra knop waarmee een menu uitrolt. Hierin heb je direct toegang tot de zoekmachine en vele andere Google-diensten. Vertaal snel een tekst met Translate, bekijk een route met Maps of open je agenda met Calendar. Misschien staat er zelfs diensten in de lijst die je nog niet kent?

Black Menu geeft je direct toegang tot alle populaire Google-diensten.

Stap 3: Polarr

Dankzij Polarr heb je voor veel fotobewerkingen geen extra programma mee nodig. Na de installatie vind je Polarr terug in de menubalk van de browser achter de knop Apps. Sleep de foto die je wilt bewerken naar het Polarr-venster en je kunt direct aan de slag. Polarr biedt krachtige functies om je foto’s te verbeteren of te voorzien van effecten. Links in beeld staan de filters waaruit je kunt kiezen. Rechts zie je basisfotobewerkingen zoals kleur, licht, effecten, et cetera. Alles werkt intuïtief en de app is ook nog eens Nederlandstalig. De opties hebben een goede hulpfunctie die je kunt activeren via de knop Handleiding. Klik op Resetten om al je aanpassingen ongedaan te maken of herstel je laatste wijziging met de toetscombinatie Ctrl+Z.

Polarr is een fijne app om snel foto’s te verbeteren of te voorzien van mooie effecten.

0 Reactie(s) op: Met deze apps voor Chrome haal je nog meer uit je browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.