Met honden gooien

Door: | 02 september 2011 11:09

Apps & Software

Dog Pile is een kruising tussen Bust-a-Move en Peggle. Dit zijn twee erg leuke titels en bovendien hebben de makers alles mooi vormgegeven - met grappige geluidjes - en is er ook nog de mogelijkheid om de hondjes te customizen met de nodige kledingstukken. Klinkt als een leuke casual game, toch?

In eerste instantie is Dog Pile ook best leuk om te spelen. Van bovenaf gooi je de hondjes naar beneden en door ze op de hondjes van dezelfde kleur te laten landen, zullen ze verdwijnen. Door je iPhone te kantelen kun je de ingeworpen hond ook nog manipuleren. Helaas werkt dit niet bepaald goed. Je hond reageert namelijk slecht op je beweging, dus de manier waarop je hem er in gooit is erg bepalend voor waar hij terecht komt.

High score

Verder kun je tijdens het vallen je hond tegen dingen aan laten stuiteren en botjes verzamelen. Het laten stuiteren levert je punten op en met de botjes kun je andere hondjes kopen of kledingstukken aanschaffen. Na de eerste paar levels heb je echter dermate weinig tijd om een level tot een goed einde te brengen dat het toewerken naar een high score vrijwel onmogelijk is.

Kortom

Zeker als het beeldscherm in de latere levels wat voller wordt, mis je controle. Verder was ik ook nog eens erg snel klaar met het spel. Dog Pile bevat maar achttien levels, zonder veel replay value. De makers beloven weliswaar meer levels in de toekomst, maar als de app vervolgens niet genoeg biedt om je tot die tijd bezig te houden, vind ik het zonde van je geld.