Met OneDrive On-Demand hoef je niet alles te synchroniseren

Door: Mark Gamble | 14 september 2017 15:29

Nieuws

Met OneDrive kun je eenvoudig al je bestanden synchroniseren met de clouddienst van Microsoft. Een van de problemen is dat het aantal bestanden dat je van de cloud naar je pc kunt overzetten, afhankelijk is van de beschikbare schijfruimte. Met de nieuwe versie van OneDrive is dat niet meer zo.

Stel: je hebt nog maar 10 GB schijfruimte over op je harde schijf, maar in de webomgeving van OneDrive staan zes bestanden van 2,5 GB. OneDrive kan dan niet al deze bestanden naar je lokale schijf synchroniseren, dus stopt het programma met verdere synchronisatie, en krijg je rechts onder in beeld een rood kruisje te zien.

On-Demand

Met de komst van de Windows 10 Fall Creators Fall Update brengt Microsoft ook een nieuwe versie uit van OneDrive, waarmee veelgebruikte bestanden eerder in aanmerking komen om naar je pc te worden gesynchroniseerd dan andere. Dat wordt mede bepaald door hoe vaak een bepaald bestand offline of online is geopend. OneDrive-On-Demand zal overigens niet direct met de Fall Creators Update worden geleverd, maar wordt hoogstwaarschijnlijk enkele weken later automatisch uitgerold.

Symbolische links

De nieuwe versie van OneDrive plaatst van alle bestanden die in de cloud staan, lokaal een zogeheten symbolische link; in feite alleen een snelkoppeling naar het bestand in de cloud. Zodra een gebruiker een bepaald bestand wil downloaden, klikt hij of zij op die link, en wordt het bestand direct gedownload. Voor kleinere bestanden - zoals Word- of Excel-bestanden - gaat dat vanzelfsprekend sneller dan grotere bestanden, maar OneDrive zal kleinere bestanden waarschijnlijk sowieso altijd automatisch downloaden.

Pictogrammen

Pictogrammen in de Windows Verkenner geven aan of een bestand lokaal en in de cloud staat, of alleen in de cloud. In de Verkenner is een extra kolom toegevoegd, genaamd 'Status'.

Een groen vinkje geeft aan dat een bestand geheel is gedownload, een wit/blauw omrand wolkje dat het bestand alleen in de cloud staat en twee tegenover elkaar staande halfronde pijlen geven aan dat het bestand gesynchroniseerd word.

In de Verkenner zie je welke bestanden compleet zijn gedownload.

0 Reactie(s) op: Met OneDrive On-Demand hoef je niet alles te synchroniseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.