Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Met recht een parel te noemen

Door: | 31 augustus 2011 10:54

Apps & Software

Wat een fantastisch idee! Met dit kleine maar prachtige spelletje hebben de jongens en meisjes van Epic Games en Chair Entertainment echt een meesterwerkje afgeleverd voor op de iPhone en de iPad. Maar we verwachten dan ook iets moois van de eerste iPhone-titel die gebruik maakt van de Unreal Engine 3

Toen ik de eerste screenshots van de on-rail fighter Infinity Blade zag, leken me die weer typisch een geval van te mooi om waar te zijn. Gelukkig had ik het mis. Als je dit spel opstart, begint er meteen een schitterend introfilmpje te spelen. Goed, we kennen natuurlijk wel meer games met een mooie introscène, maar Infinity Blade blijft zo mooi tijdens het gehele spel.

Wraak nemen

In het introfilmpje van Infinity Blade zien we een dappere ridder vechten met de God King om uiteindelijk door hem verslagen te worden. Vervolgens begint het spel en blijkt dat jij de zoon van die ridder speelt, die heeft gezworen om zijn vader te wreken. Na een aantal gevechten met de bewakers en monsters in het kasteel van de God King sta je vervolgens zelf tegenover hem.

Wanneer je dan door hem verslagen wordt, begint het spel weer precies hetzelfde met de zoon van jouw personage die wraak zweert. Zo speel je dus generatie na generatie en word je steeds sterker (net als de vijanden) tot je de God King wel kan verslaan.

Goed bedacht

Met dit zeer vernuftig bedachte verhaal is er een manier gevonden om de mooie graphics mogelijk te maken. Mocht je denken dat dit een saai spel is omdat in feite steeds hetzelfde level herhaald wordt, dan heb je het toch mis. Omdat de vijanden sterker worden en steeds een beetje veranderen, blijven de gevechten interessant en dat is toch waar dit spel uiteindelijk om draait. Door middel van het ontwijken en afweren van slagen van de tegenstander moet je steeds een opening creëren voor je eigen aanvallen.

Je kunt door te drukken op een pijl naar links of een pijl naar rechts aanvallen ontwijken. In het midden van het scherm staat ook nog een schildje waar je een aanval helemaal mee kunt blokkeren (uitzonderingen daargelaten). Het gebruik van je schild is echter beperkt, omdat het na een bepaalde hoeveelheid schade kapot gaat. Uiteindelijk is het dus vooral belangrijk om op tijd aanvallen te ontwijken.

Het spel werkt met een level-systeem en geeft ook de mogelijkheid om je uitrusting te verbeteren. Door generatie na generatie geld en ervaringspunten te verzamelen, probeer je uiteindelijk het niveau te bereiken waarop je de God King van zijn troon kunt stoten.

Kortom

Dit spel is met recht een parel te noemen onder de iPhone/iPad-games. Het ziet er prachtig uit en de besturing is interessant en uitdagend. We hebben hier misschien niet te maken met de goedkoopste game, maar met dit spel kun je jezelf dan ook echt een tijd vermaken. Met deze titel wordt goed duidelijk hoe leuk gamen op de iPhone en iPad kan zijn.

0 Reacties op: Met recht een parel te noemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.