Met z'n drieën op de foto

Door: ringo-van-dorst | 09 februari 2012 14:06

Apps & Software

Situatieschets: Je hebt voor de zekerheid drie groepsfoto's achter elkaar gemaakt om er zeker van te zijn dat iedereen er goed op staat. Bij nadere inspectie blijkt echter dat op iedere foto iemand anders de ogen dicht heeft. Jammer! Met GroupShot doe je dit beter.

Je maakt met GroupShot een aantal groepsfoto's achter elkaar vanuit dezelfde positie. Daarna kies je als basisfoto degene die het meest geslaagd is. Staat er iemand niet helemaal goed op deze foto? Veeg dan met je vinger over zijn/haar gezicht en GroupShot laat op de andere foto's zien hoe deze persoon is gefotografeerd. Kies hieruit het exemplaar met de mooiste glimlach en laat GroupShot zijn trucje doen. Na even hard nadenken heeft de app het gekozen gezicht over de andere geplakt en heb je een groepsfoto gecreëerd waar het beste van iedereen wordt laten zien. Het eindresultaat is bijzonder goed te noemen, zolang iedereen maar een beetje stil stond tijdens het nemen van de foto.

Een klein minpuntje is het ontbreken van veel functies zoals HDR-functie, raster, focusmogelijkheid en flitser die in de standaard camera-app wel aanwezig zijn. Daartegenover staat dat de interface van de app duidelijk is en het geheel er strak uitziet.

Kortom

GroupShot verlaagt de kunst van het maken van de perfecte groepsfoto tot een peuleschilletje (toegegeven, door een beetje valsspelen, maar wat dan nog?). De camera-functionaliteit is hierbij in de meest simpele vorm aanwezig, maar dat neemt niet weg dat de bewerkingstechniek en het gebruiksgemak van GroupShot indrukwekkend is.

0 Reactie(s) op: Met z'n drieën op de foto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.