Metadata verwijderen in Office-documenten, zo doe je dat

Door: Martin Gijzemijter | 24 juli 2014 08:00

Apps & Software

De documenten die je typt in Word (of de spreadsheets die je maakt in Excel) bevatten veel meer gegevens dan de informatie die je zelf hebt ingevoerd. Gelukkig kun je deze informatie vrij eenvoudig verwijderen. Wij laten zien hoe je dat doet.

Waarom verwijderen?

Soms bevat een document veel meer informatie dan je prettig vindt. Bijvoorbeeld een overzicht van hoe lang je aan een document gewerkt hebt, maar ook de naam van de auteur enzovoort. Het kan zijn dat de persoon aan wie je het stuurt deze informatie helemaal niet onder ogen hoeft te krijgen, in welk geval je de informatie graag wilt verwijderen. Dat kan, je hebt er zelfs geen externe software voor nodig. Lees ook: Review - Microsoft Office voor iPad.

Soms bevat een Word-document meer informatie dan je prettig vindt.

Metadata verwijderen

Om de metadata van je Office-document te verwijderen (in dit voorbeeld nemen we Word ter illustratie) klink je linksboven op Bestand en vervolgens in het tabblad Info op de optie Controleren op Problemen en op Document controleren in het menu dat uitklapt.

Je kunt de metadata vanuit Office zelf verwijderen.

Word ter illustratie) klink je linksboven op Bestand en vervolgens in het tabblad Info op de optie Controleren op Problemen en op Document controleren in het menu dat uitklapt. Je komt nu in een scherm terecht met allerlei opties en vinkjes daarvoor. Je hoeft hier niets aan te passen, je kunt simpelweg onderin klikken op Controleer.

Word gaat aan de slag en enkele seconden later zien je een scherm met de tekst Documenteigenschappen en persoonlijke informatie, met daarachter de knop Alles verwijderen. Klik op deze knop, en het Word-document zal geen persoonlijke informatie bevatten, noch informatie over aanmaakdatum enzovoort.

Met één druk op de knop ontdoe je het document van al z'n eigenschappen.

0 Reactie(s) op: Metadata verwijderen in Office-documenten, zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.