Meteoren die al het leven willen vernietigen

© CIDimport

Meteoren die al het leven willen vernietigen

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

In de films Deep Impact en het meer spectaculaire Armageddon draait het allemaal om meteorieten die een deuk in de Aarde willen slaan en daarbij al het leven willen vernietigen.

Het gebeurde de dinosauriërs, dus waarom zou het ons niet kunnen overkomen? Laat een groot stuk steen op de aarde storten en al onze computers, internet en de wereld draait door voor je er erg in hebt. In Meteor Blitz kruip je achter het stuur van een ruimteschip dat als enige doel heeft om aankomende meteorieten te onderscheppen en af te schieten. Eerst in kleine brokken en daarna moet je de kleinere brokken stuk zien te schieten.

Grafische presentatie

Voor de mensen die al een tijdje meelopen in de game-industrie zal dit direct doen denken aan de arcadeklassieker Meteors. Toen waren het echter nog driehoekige lijntjes die je kapot moest schieten met je geodriehoek ruimte-vaartuig, vandaag de dag ziet het er allemaal een stuk indrukwekkender uit. Een prachtige wereld en fraai vormgegeven rotsen die genadeloos op je af komen zweven. Het ruimteschip is toch wel erg kaal en makkelijk vormgegeven, maar komt er mee weg. De algehele grafi sche presentatie steekt met kop en schouders boven de rest uit.

Kortom

De besturing gebeurt door middel van virtuele knoppen die je met je twee duimen bestuurt. Al schietend krijg je upgrades waarmee je andere wapens krijgt om de meteorieten sneller stuk te krijgen. Niets origineels, maar waarom ook bij een beproefd spelconcept als dit? Handig is dat de game automatisch op pauze springt wanneer je de virtuele knoppen loslaat. Alles bij elkaar opgeteld is Meteor Blitz zijn paar euros meer dan waard en biedt je de komen-de weken voldoende uitdaging tijdens de dode uurtjes. Iedereen die het allemaal eerst zelf wil zien, kan een gratis demo downloaden en Meteor Blitz even zonder problemen uitproberen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten