mHotspot - Je eigen hotspot

Door: ignace-de-groot | 11 februari 2015 08:30

Review

Je beschikt over een internetverbinding via de kabel, maar je wilt graag ook met je smartphone of tablet het Web op. Of je wilt je laptop tijdelijk als een soort repeater voor je draadloze netwerk inzetten. In beide gevallen kun je snel je eigen hotspot activeren met mHotspot.

mHotspot

Taal

Engels

OS

Windows 7

Windows 8

Website

www.mhotspot.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Makkelijk
 • Veel internetbronnen
 • Instelbaar aantal simultane clients
 • Minpunten
 • Ongewenste software

Het is natuurlijk mogelijk met Windows-eigen commando's een virtuele netwerkadapter te installeren en die vervolgens via je kabelverbinding als een hotspot te laten fungeren. Maar je zet zo'n constructie veel makkelijker en sneller op met een tool als mHotspot.

Installatie

Voordat je mHotspot installeert, is een waarschuwing op zijn plaats. Standaard probeert dit programma namelijk wijzigingen (start- en zoekpagina van je browser) door te voeren en software van een derde partij op je systeem te zetten. Niet zo fraai dus, maar wanneer je voor Aangepaste installatie kiest, een vinkje verwijdert en Ik ga niet akkoord aanstipt, blijf je vrij van dergelijke onzin. Zodra je dan mHotspot hebt opgestart, kun je aan de slag met je hotspot.

SSID en wachtwoord instellen, bron aanduiden en je kunt beginnen.

Basisinstellingen

Allereerst geef je een geschikte naam aan je hotspot en het beste kies je ook een wachtwoord, dat door mHotspot standaard voor een WPA2-verbinding zal worden gebruikt. Vervolgens geef je aan welke 'internetbron' het programma mag gebruiken om een draadloze hotspot te creëren. Dat mag zowel een ethernetconnectie als wifi of 3G/4G zijn. In principe heb je de configuratie daarmee afgerond en kun je de hotspot activeren. Als het goed is, detecteren je draadloze apparaten meteen de nieuwe hotspot en kunnen ze daarmee een draadloze verbinding opzetten.

Extra opties

Je kunt vooraf ook het maximaal aantal toegestane hotspots vastleggen, wat erg handig is. Ben je bijvoorbeeld van plan slechts één apparaat te verbinden, dan kun je op deze manier voorkomen dat andere, ongewenste apparaten een verbinding maken (voor zover men al voorbij je wachtwoord zou komen). Het maximaal toegestane hotspots is tien. mHotspot maakt overigens ook een lijst van verbonden clients, inclusief IP- en MAC-adres. Verder kun je nog de transfersnelheid aflezen, evenals de hoeveelheid verstuurde en ontvangen data (in MB). Veel andere mogelijkheden of instellingen kent mHotspot niet. Wel kun je nog aangeven dat de tool automatisch samen met Windows actief moet worden en eventueel meteen ook de hotspot moet activeren.

mHotspot maakt een keurig lijstje van de verbonden clients, inclusief IP- en MAC-adres.

2 Reactie(s) op: mHotspot - Je eigen hotspot

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 februari 2015 12:16 ranger
  Ik heb n.a.v. het artikel mhotspot geïnstalleerd. Via deze hotspot krijg ik alleen maar toegang tot het internet als ik mijn firewall (eset smart security 8) uitschakel. Een regel maken, waarbij mhotspot.exe alle rechten krijgt heeft geen effect. Het gebruik van mhotspot lijkt mij zeer aantrekkelijk om b.v. voor gasten even snel een tijdelijke hotspot op te kunnen zetten, maar dat de firewall dan uitgeschakeld moet worden vind ik een stuk minder.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 februari 2015 21:42 Anoniem
  Dat er standaard veel rotzooi meegeleverd word zegt al genoeg, zover mogelijk van wegblijven lijkt me
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.