Microsoft belooft verbeteringen aan Skype

Door: chris-koenis | 26 november 2013 09:52

Nieuws

Missende berichten, synchronisatie die niet lekker loopt en het tegelijkertijd ontvangen van een enorme hoeveelheid oude berichten. Dit alles behoort binnenkort tot het verleden, als Microsoft zijn Skype-Messenger heeft aangepakt.

Al sinds de bundeling met Windows 8.1 ervaren gebruikers problemen met instant messaging bij Skype. De belangrijkste oorzaak is de grote stap die bij Skype is gemaakt van een peer-to-peernetwerk naar een cloudinfrastructuur. Dit om de kwaliteit van videogesprekken te verhogen en de accuduur bij smartphones te verlengen. Ook is het sindsdien mogelijk om chatberichten te sturen naar contacten die offline zijn.

Cloud brengt bugs mee

Maar de overstap heeft de chatapplicatie binnen Skype ook pijn gedaan. Er werden door gebruikers al diverse problemen gerapporteerd. Van missende berichten, het tegelijkertijd ontvangen van een groot aantal berichten, tot aan het niet functioneren van de synchronisatie tussen bijvoorbeeld je pc en de je smartphone. Het chatten via Skype werkt alles behalve perfect.

Microsoft erkent problemen

Microsoft is op de hoogte van al deze problemen. Zij merken dat de overgang van een traditionele VoIP-dienst op de desktop naar een mobiel Skype op verschillende platforms nog niet voltooid is, zo geeft Skype product manager Jeff Kunins van Microsoft toe in een interview met The Verge.

Microsoft test momenteel updates voor diverse Skype-apps voor het synchroniseren van berichten tussen verschillende apparaten. Deze functie geeft berichten daarbij in het vervolg ook de status 'gelezen' of 'niet gelezen'. Volgens Kunins komen deze beloofde updates er snel aan. Wat ook geldt voor Windows Phone 8.1, waar Microsoft verbeteringen aanbrengt aan onder meer de opstarttijd en notificaties.

Bron: Webwereld.

2 Reactie(s) op: Microsoft belooft verbeteringen aan Skype

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 november 2013 14:58 Anoniem
  ze hadden nooit moeten stoppen met msn Messenger maar de mensen een keuze laten maken tussen de 2 dus voor mij geen Skype maar whatsapp
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 november 2013 17:59 Anoniem
  hoi iedereen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.