Microsoft brengt alsnog update naar Windows XP

Door: | 02 mei 2014 09:05

Apps & Software

Hoewel Microsoft begin april officieel een einde maakte aan de ondersteuning van Windows XP, maakt de softwaregigant donderdag bekend dat er alsnog een grote update in aantocht is. Goed nieuws dus voor de XP-plakkers.

Microsoft brengt na de Xpocalypse alsnog een update uit voor Windows XP. De update komt tegelijkertijd met een aantal patches voor de kwetsbaarheid in Internet Explorer 6 tot en met 11 die eind april bekend werd.

Microsoft maakt de uitzondering vanwege "de nabijheid van het einde van de ondersteuning voor Windows XP", zo schrijft directeur Adrienne Hall van Microsofts Trustworthy Computing Security-initiatief op het Technet-blog.

Een verwarrende gang van zaken, aangezien de EOL (end-of-life) toch echt achter ons ligt. Sinds 8 april, zo heeft Microsoft jarenlang gecommuniceerd, zou het bedrijf stoppen met beveiligingsupdates voor het oude besturingssysteem. Wel doet Microsoft dat nog voor grote bedrijven en overheden, waaronder Nederland, die grof geld betalen hiervoor.

'Zorgen om lek zijn overtrokken'

Maar ook de overige XP-plakkers profiteren hiervan. Het browserlek waar het om draait zou overigens nauwelijks misbruikt zijn, aldus Hall. "De zorgen hierom zijn eerlijk gezegd overtrokken." De patches komen zijn inmiddels beschikbaar via Windows Update.