Microsoft introduceert tabbladen voor apps in Windows 10

Door: Mark Gamble | 29 november 2017 12:51

Nieuws

Microsoft gaat tabbladen in Windows 10 introduceren. Hiermee wordt het mogelijk om meerdere programma's naast elkaar in een enkel venster te gebruiken.

Het gebruik van tabbladen is in browsers al enige jaren gemeengoed, maar Microsoft gaat deze functionaliteit nu ook naar Windows 10 uitrollen. Door het gebruik van tabs kunnen er meerdere applicaties in een enkel venster worden geopend.

Sets

Testers van Windows 10 kunnen binnenkort een nieuwe feature verwachten, genaamd Sets. Een Set is een groep programma's binnen een enkel fysiek Windows-venster. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een Word-document en een Excel-sheet naast elkaar te hebben in een enkel venster. Dat venster kan dan in zijn geheel over de desktop heen worden verplaatst.

Windows Verkenner

Ook de Windows Verkenner zal naar alle waarschijnlijk tabbladen krijgen, waardoor het makkelijker wordt om bijvoorbeeld bestanden van de ene naar de andere locatie te kopiëren. De tabfunctie zal de komende weken worden uitgerold naar deelnemers van het Windows 10 Insiders-programma. Wanneer de functie precies zal worden uitgerold naar alle gebruikers is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Microsoft introduceert tabbladen voor apps in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.