Microsoft lanceert Windows 8.1

Door: Jasper Bakker | 18 oktober 2013 09:26

Apps & Software

Microsoft heeft vrijdag zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8.1 officieel gelanceerd. Het vernieuwde OS is sinds gisteren al gratis te downloaden voor gebruikers die reeds met Windows 8 werken.

De eerste grote update voor Windows 8 is binnen een jaar ontwikkeld en afgerond. Het Start-scherm van de touch-interface Modern UI (voorheen Metro) is meer aan te passen, met app-tegeltjes van verschillende formaten. Op het bekende desktopscherm is nu weer een Start-knop te vinden, vergelijkbaar met die bedieningsoptie in Windows van vóór versie 8. Microsoft benadrukt: "We hebben naar je geluisterd".

Pc-functies als multitasking en multimonitor

Daarnaast prijst Microsoft de verbeterde mogelijkheden voor multitasking aan. Modern-apps zijn nu naast elkaar te plaatsen, tot een maximum van vier stuks. Voorheen kon Windows 8 twee apps tegelijk tonen waarbij de ene het grootste deel van de schermruimte kreeg en de ander het restant. Ook de support voor gebruik van meerdere monitors is verbeterd in 8.1.

Verder heeft Microsoft zijn zoekmachine Bing en ook cloudopslagdienst SkyDrive diep geïntegreerd in de nieuwe Windows-versie. Zoeken op internet naar gezondheids- en voedingsinformatie, maar ook naar informatie in lokale bestanden kan direct vanuit het besturingssysteem.

Cloudpush en app store

Opslag kan standaard gedaan worden in de cloud van Microsofts SkyDrive, dat automatisch synchroniseert naar andere Windows-apparaten met Microsoft-accounts. Hetzelfde geldt al voor Modern-apps aangeschaft in de Windows Store van Microsoft. Die online-winkel krijgt nu ook een make-over, om nieuwe en populaire apps meer onder de aandacht te brengen. Updates voor apps worden nu standaard automatisch geïnstalleerd.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Microsoft lanceert Windows 8.1

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 oktober 2013 16:09 Anoniem
  Hallo, ik heb op d.d. 27-12012 een volle versie Win 8 Pro gekocht, maar nu is er door een crash dat programma verwijderd, waar door ik windows 8 niet meer herstellen kan en zodoende ook de upgrade niet krijg. Wat kan ik doen?
  Mvgr.
  Charles Webber
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 oktober 2013 13:08 Anoniem
  Charles,
  als je vorig jaar gebruik hebt gemaakt van de Upgrade actief heb je Windows 8 gedownload of een CD thuis gekregen. in beide gevallen heb je een registratie nummer (activation key) gekregen. ik neem toch wel aan dat je die ergens opgeschreven hebt, of nog bij de DVD hebt zitten.
  dus in het uiterste geval opnieuw downloaden en met de bestaande key registreren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.