'Microsoft sloopt Charms-bar uit Windows 9'

© PXimport

'Microsoft sloopt Charms-bar uit Windows 9'

Geplaatst: 7 augustus 2014 - 11:26

Aangepast: 24 november 2022 - 11:02

Redactie ID.nl

Eerder werd al duidelijk dat het startmenu zal terugkeren met de introductie van Windows 9. Nu blijkt ook dat Microsoft de Charms-bar uit de volgende Windows-versie, codenaam 'Threshold', zal slopen. Daarnaast worden voor het eerst virtuele desktops toegevoegd.

Meer aangrijpende interface-aanpassingen bij de volgende grote release van Windows. Die versie met werktitel 'Threshold' belooft veel Windows 8-aanpassingen teniet te doen. Dat melden Neowin en ZDnet op basis van internet Microsoft-bronnen. Zo verdwijnt het standaard Charms-menu aan de rechterzijde weer helemaal en komt er ondersteuning voor virtuele desktops. Lees ook: 80 tips voor Windows 8.

Blik op de desktop

Daarmee kunnen gebruikers - net als bij Ubuntu en Apple OS X - gemakkelijk switchen tussen applicaties of groepen applicaties binnen het nieuwe Windows. De definitieve versie daarvan staat gepland voor de lente van 2015 en richt zich vooral weer op de desktopgebruiker. Zo moet de overstap van de grote groep Windows 7-gebruikers vloeiend verlopen. Windows 8 blijft zeker qua gebruikersaantallen een behoorlijke flop.

De Charms-bar maakte zijn opwachting binnen dat OS. Het standaardmenu met toegang tot de instellingen, een zoekfunctie, het thuisscherm en deelknop verdwijnt bij 'Windows 9' volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley op zowel de desktop, laptop als tablet. De Charms-balk is een typische touchfunctie waarmee veel muisgebruikers moeite zouden hebben. Microsoft stopt de Charm-opties per app in een nieuwe titelbalk.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten