Microsoft Start: dit is de nieuwsfeed in Windows 11

Door: Wesley Akkerman | 25 september 2021 09:09

Blog

Microsoft heeft Microsoft Start gelanceerd. Dat is een gepersonaliseerde nieuwsfeed die direct in Windows 11 gebouwd zit. De feed is ook bereikbaar via een website en een gratis app, die te downloaden is voor zowel Android als iOS. De dienst lijkt in de basis op de website MSN.

MSN is een afkorting die we vooral kennen van de oudere messenger van Microsoft. Dit keer kunnen we geen buzz versturen naar vrienden die niet reageren op berichten, maar kan Microsoft een buzz naar jou versturen wanneer er belangrijk nieuws is via Microsoft Start. MSN gaat op in Start, die op zijn beurt als widgeticoon te gebruiken is in de Windows 11-upgrade. Ook komt Microsoft Start naar Windows 10. Ga je dus niet meteen updaten, dan krijg je wel toegang tot de nieuwe nieuwsdienst.

Microsoft Start met gepersonaliseerd nieuws

Microsoft Start presenteert content (nieuws en media) van meer dan duizend verschillende uitgevers. Het bedrijf gebruikt zowel kunstmatige intelligentie als een algoritme om te bepalen welk nieuws aankomt bij welke gebruiker. Het gepersonaliseerde nieuwsaanbod wordt bepaald aan de aan hand interesses en de manier waarop je omgaat met de beschikbare en gepresenteerde content. Daarnaast is er sprake van menselijke inmenging. Echter, Microsoft heeft in 2020 tientallen journalisten en redacteuren verslagen die onder meer werkzaam waren bij MSN, waardoor het niet duidelijk is hoe groot de invloed is van het redactieteam.

De nieuwsdienst presenteert belangrijke nieuwsverhalen die je niet mag missen, content op basis van je persoonlijke interesses en scores van grote sportwedstrijden. Ook krijg je natuurlijk het weerbericht te zien. Microsoft Start lijkt daardoor erg op de cumulatie van MSN, Microsofts andere nieuwsdiensten en de taskbarwidget van Windows 10, aangezien alle functies van die diensten samenkomen in de nieuwe feed. MSN verdwijnt voorlopig echter niet, maakt het bedrijf duidelijk.

Je bereikt Windows Start op verschillende manieren. Ten eerste is er een zelfstandige website waar je altijd terechtkunt. De website is bereikbaar via alle moderne browsers. Met de release van Windows 11 is het ook zo dat je de dienst in widgetvorm gebruikt, direct in een daarvoor bestemd onderdeel van het nieuwe besturingssysteem. Daarnaast mag de Microsoft Edge-browser rekenen op een feed van Microsoft Start, wanneer je een nieuwe tab opent. Google doet dit ook voor de Google Chrome-browser: onder je meest bezochte pagina’s staat een optioneel nieuwsoverzicht.

Hier vind je de app in Google Play en hier tref je hem aan in de App Store.

1 Reactie(s) op: Microsoft Start: dit is de nieuwsfeed in Windows 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 september 2021 22:31 thieu
    Belangrijkste informatie mis ik wel: Hoe kan ik dat uitzetten?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.