Microsoft vernieuwt Outlook

Door: Randolf Bouwma | 05 september 2018 16:02

Nieuws

Microsoft brengt binnenkort een verbeterde versie van mailprogramma Outlook uit voor Office 365-abonnees. Vooral de interface van Outlook gaat op de schop, zodat je sneller de meestgebruikte functies terug kunt vinden.

De makeover zie je straks met name terug in het menu bovenin beeld, ook bekend als de ribbon (lint in het Nederlands). Nu zit dat nog helemaal volgepropt met allerlei functies die je waarschijnlijk zelden tot nooit gebruikt. Daar is flink de bezem door gegaan, voor een nieuwe ribbon met focus op wat er echt toe doet. Zoek de verschillen hieronder (boven: oud, onder: nieuw).

Outlook
De oude Ribbon van Outlook vergeleken met de nieuwe.

Neemt niet weg dat zaken zoals een koppeling met OneNote of het voorlezen van e-mails nog steeds beschikbaar zijn. Ze zitten alleen verstopt onder de drie bolletjes, helemaal rechts van het menu.

Overzichtelijker

Het blijft niet alleen bij een nieuwe ribbon, er zijn meer aanpassingen gedaan om de mailbox overzichtelijker te krijgen. Wanneer je een mail markeert als belangrijk (via het vlag-icoontje), dan krijgen die voortaan een duidelijke, lichtgele achtergrondkleur. Zo springen deze mailtjes er beter uit.

Outlook
De nieuwe versie van Outlook zou overzichtelijker moeten zijn.

Wanneer?

Verder worden groepen en mappen op nieuwe manieren gerangschikt, en wordt het eenvoudiger om agenda-afspraken aan te maken en daarvoor contacten uit te nodigen. De nieuwste Outlook-versie is nu alleen nog beschikbaar voor testers, in een later stadium worden de aanpassingen uitgerold naar alle Office 365-gebruikers.

2 Reactie(s) op: Microsoft vernieuwt Outlook

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 september 2018 22:16 Claude
  De zoveelste wijziging die je je weer eigen moet maken. Wat een tijdberoving.
  Houd het simpel en efficiënt.
  In 2003 kon je al op een pijltje klikken binnen het domein en kreeg je een schermpje geopend waar je snel het gerelateerde kon in terugvinden dat je nodig had binnen dat domein. Alle microsoft programma's (zoals die toen heetten) hadden diezelfde lay-out. Hier weer de zoveelste onafhankelijke wijziging die je uiteindelijk doet teruggrijpen naar je eigen customised versie van alles wat je zelf alleen maar gebruikt. Weer alles her instellen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 oktober 2018 09:24 Orsidee
  @Claude Inderdaad, ik erger me er ook aan maar ze veranderen, fuseren en een mens kan het niet meer volgen, dan willen ze nog dat je bv de software koopt, OK je bent vrij van doen en laten wat dat betreft, als je dan alles al moet accepteren kan je de trial gebruiken maar het blijft irritant steeds die veranderingen. Ook bv Skype, dan Evaer, het kost zoveel tijd alles weer in orde te maken en te wennen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.