Mini-browservensters met Picture in Picture

Door: Martin Gijzemijter | 02 januari 2014 13:00

How To

Browsen is dankzij tabbladen al vele malen efficiënter dan jaren geleden. Maar soms zijn er pagina's die je nog sneller onder de knop wilt hebben. De extensie Picture in Picture Viewer van Chrome biedt daar een oplossing voor.

Picture in Picture Viewer installeren

Wat Picture in Picture Viewer doet, is een functionaliteit toevoegen aan Chrome waarmee je webpagina's (of de inhoud van tabbladen zo je wilt) op kunt slaan als een soort mini-vensters, vlak boven de taakbalk. Dit is handig voor pagina's die je altijd snel bij de hand wilt hebben, zoals een pagina met Gmail of Facebook chat.

Picture in Picture Viewer maakt zulke pagina's snel toegankelijk. Je installeert Picture in Picture Viewer door in Chrome naar de Web Store te surfen en te klikken op Toevoegen. In principe is de extensie nu geïnstalleerd, maar wanneer je daarop klikt krijg je de melding dat Panel Window (Deelvensters) nog geactiveerd moet worden.

Dit doe je door te navigeren naar chrome://flags/#enable-panels en te klikken op Inschakelen. Door dit te doen maak je het mogelijk om vensters te tonen die buiten het browserkader worden getoond (hetgeen nodig is voor de extensie). Start de browser nu opnieuw op.

Voordat je de extensie kunt gebruiken moet je eerst Deelvensters inschakelen.

Picture in Picture Viewer gebruiken

Het gebruik van de extensie is nu heel eenvoudig. Navigeer naar de site die je wilt toevoegen aan een PiP-venster en klik rechtsboven op het pictogram voor Picture in Picture Viewer. De pagina wordt nu direct toegevoegd aan een minivenster, dat je zoals een gewoon venster kunt maximaliseren of sluiten.

Het venster kleeft magnetisch aan de taakbalk, maar je kunt het in principe lostrekken en overal plaatsen waar je wilt. Het fijne aan deze minivensters, is dat ze ook zichtbaar zijn wanneer er een ander programma actief is. Oftewel, wanneer je moet spieken op een webpagina terwijl je iets aan het typen bent in Word, kun je zo'n klein venstertje heel eenvoudig gebruiken. Het maakt het werken in Chrome een stuk efficiënter.

Pagina's worden nu heel handig geladen in een klein venster.

0 Reactie(s) op: Mini-browservensters met Picture in Picture

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.