Minimaliseren naar systeemvak

Door: Robbin Ooijevaar | 27 oktober 2010 16:37

Apps & Software

Het systeemvak van Windows wordt gebruikt door pictogrammen van actieve programma’s. U vindt deze icoontjes naast de klok, rechtsonder in beeld. Sommige programma’s minimaliseren standaard naar het systeemvak, zoals Live Messenger (MSN), Skype, Spotify en uw virusscanner. Dankzij RBTray kunt u bijna alle Windows-programma’s minimaliseren naar uw systeemvak.

Minimaliseren naar uw systeemvak betekent in veel gevallen meer vrije ruimte in uw taakbalk. RBTray heeft geen installatieprocedure, de werking is eenvoudig. Download RBTray en pak de inhoud van het zip-archief uit. In de map 32bit (of 64bit als u een 64-bit versie van Windows hebt) vindt u het programma. Dubbelklik op RBTray.exe om het te starten.

Vanaf nu kunt u met de rechtermuisknop klikken op de knop Minimaliseren om (bijvoorbeeld) Word, Internet Explorer of Chrome naar uw systeemvak te sturen. Klik het icoontje aan in uw systeemvak met de linkermuisknop om het programma te openen. Als u altijd over deze functie wilt beschikken, zorg er dan voor dat RBTray automatisch opstart met Windows. Maak een snelkoppeling naar RBTray.exe en plaats deze in de map Opstarten van uw startmenu.

Met RBTray minimaliseert u een willekeurig programma naar uw systeemvak door rechts te klikken op de knop Minimaliseren.

RBTray werkt met veel Windows-programma’s, maar niet met allemaal. Photoshop kunt u bijvoorbeeld niet minimaliseren naar uw systeemvak.

Werkt in: Windows XP/Vista/7

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Minimaliseren naar systeemvak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.