Minimalistisch wakker worden

Door: robin-smit | 08 januari 2013 13:21

Review

Wanneer je een wekker op je iPhone of iPad gebruikt is het natuurlijk belangrijk dat deze eenvoudig in het gebruik en betrouwbaar is. Vooral dit laatste kan je behoorlijk wat discussies besparen. Het oog wil echter ook wat en daarom is er nu Rise Alarm Clock.

Rise Alarm Clock is een wekker die op het eerste gezicht in geen velden of wegen lijkt op andere wekkers die we eerder hebben gezien. Op het beginscherm van de app zie je enkel de huidige tijd en de tijd waarop je wekker zal aflopen. Alle handelingen zoals het kiezen van een alarmtijd, het aan- of uit zetten van je wekker en het kiezen van jouw wektoon gebeuren door verschillende veegbewegingen over je scherm te maken. Deze manier van besturen kan even wennen zijn, maar maakt het wel mogelijk om snel de wekker in te stellen.

Dit voordeel is direct ook een nadeel, want door de minimalistische interface is de app minder duidelijk dan veel andere wekkers die er beschikbaar zijn. In dit opzicht gaat onze voorkeur uit naar een eenvoudige 'slider' achter jouw gekozen wekker. Een ander nadeel aan Rise Alarm Clock is dat het niet mogelijk is om een 24 uurs klok te gebruiken. Aangezien ook de AM en PM aanduiding niet altijd aanwezig is, kan dit er wel eens voor zorgen dat je er tegen het middaguur achter komt dat je je wekker toch echt voor 7 uur 's avonds had gezet.

Kortom

Rise Alarm Clock is een mooie en minimalistische wekker waarbij de besturing voornamelijk plaats vindt door veegbewegingen over het scherm te maken. Dit werkt goed, maar de minimalistische interface zorgt er tevens voor dat de app niet altijd even overzichtelijk is. Ook is het ontbreken van een 24 uurs aanduiding een groot gemis in de app.

0 Reactie(s) op: Minimalistisch wakker worden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.