Minimalistische weer-app met Instagram foto's

© CIDimport

Minimalistische weer-app met Instagram foto's

Geplaatst: 14 mei 2012 - 10:58

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Redactie ID.nl

Nog niet zo lang geleden is het sociale netwerk Instagram voor 1 miljard dollar verkocht aan Facebook. Instagram heeft een ware trend ontketend. Na het succes van de foto app schoten de vintage-foto apps als paddestoelen uit de grond. Een andere trend in de wereld van de apps is de opkomst van minimalistische apps. Hoe eenvoudiger een app, hoe vaker deze gedownload wordt. De ontwikkelaar van InstaWeather kreeg een briljant idee. Hij ontwikkelde een minimalistische weer-app, gebaseerd op de foto's van Instagram.

Het minimalistische InstaWeather toon je op een heel eenvoudige manier het huidige weer in de buurt, op basis van je gps-locatie. Op de achtergrond krijg je Instagram foto's te zien die passen bij het weerbeeld. Regent het bijvoorbeeld, dan krijg je foto's met de tag #rain te zien. Door te swypen kun je door verschillende foto's scrollen.

De app is heel eenvoudig, maar mist daardoor een hoop functionaliteiten die voor een goede weer-app onmisbaar zijn. Zo kun je alleen maar het huidige weer op je huidige locatie zien. De voorspellingen ontbreken, evenals het zoeken naar een andere locatie. Het enige wat je aan kunt passen is de weergave in graden Celsius of Fahrenheit.

Kortom

InstaWeather is een hele eenvoudige app die je toont wat het huidige weerbeeld is op je huidige positie. Helaas ontbreken te veel functionaliteiten om de app echt goed te gebruiken. De toevoeging van Instagram foto's is een leuke feature, maar het zorgt voor een druk scherm en vaak kloppen de foto's niet met het weerbeeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten