Miranda IM 0.9.3

Door: Maikel Dijkhuizen | 21 september 2010 15:01

Apps & Software

De meeste mensen in uw omgeving gebruiken ongetwijfeld Windows Live Messenger om korte tekstberichten uit te wisselen. Als u veel buitenlandse contacten hebt, dan merkt u wellicht dat er ook nog andere chatprogramma’s bestaan, zoals Yahoo Messenger, AIM en ICQ. Met Miranda IM communiceert u met iedereen, waarbij het niet uitmaakt welk chatprotocol er wordt toegepast.

De dominantie van Windows Live Messenger is niet in elk land vanzelfsprekend en dat kan soms lastig zijn. Wanneer u bijvoorbeeld met een verre oom uit de Verenigde Staten wilt chatten, dan bestaat er een reële kans dat hij Yahoo Messenger of AIM op zijn pc heeft staan. U ontkomt er dan niet aan om een extra programma te installeren. Miranda IM lost dergelijke problemen op, want de tool kan buiten de protocollen van de vermelde messengers tevens overweg met onder meer IRC, ICQ, Jabber en Facebook. Mooi meegenomen is, dat de opensource-software nauwelijks ruimte inneemt op uw harde schijf.

U vult de gebruikersnaam en het wachtwoord van ieder chataccount in.

Profiel creëren

Zodra u dubbelklikt op het exe-bestand, hebt u de mogelijkheid om de freeware te installeren. U kunt echter ook voor de portabele variant kiezen. Op die manier plaatst u de tool desgewenst op een usb-stick, zodat u altijd een geschikt chatprogramma op zak hebt. U dient in een wizard eerst een profiel aan te maken, waarin u alle gegevens van alle chataccounts vermeldt. Daarna komt u in een zeer kale interface terecht. Standaard staan alle accounts op offline, maar dat verandert u eenvoudig via het menuonderdeel Status. Nieuwe berichten verschijnen als knipperend ballonnetje in het systeemvak. Dat voelt enigszins vreemd aan, want de meeste chatprogramma’s openen een nieuw gespreksvenster op de taakbalk. U verdeelt de contactpersonen over meerdere groepen en er is ondersteuning voor bestandsoverdracht. Daar is alles wel zo’n beetje mee gezegd, want veel meer functies bevat Miranda IM niet. Gelukkig voegt u die gemakkelijk toe, via 350 beschikbare add-ons. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om uw Skype-account te integreren en u doet eventueel iets aan de saaie basisinterface. Er is jammer genoeg geen recente uitbreiding beschikbaar voor webcamondersteuning.

De interface van Miranda IM blinkt uit in eenvoud.

Miranda IM 0.9.3

Freeware

Taal Engels

Download 2,17 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Miranda IM

Oordeel 7/10

Pluspunten

Vereist weinig opslagruimte

Ondersteuning voor meerdere chatprotocollen

Draagbare versie

Functies toevoegen via add-ons

Minpunten

Niet webcammen

Saaie basisinterface

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Miranda IM 0.9.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.