Mis nooit meer Uitzending Gemist

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 juni 2015 11:46

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Toen ik begin dit jaar in Oostenrijk was, wilde ik op mijn laptop wat programma's terugzien via Uitzending Gemist. Bij de hotelbalie vernam ik het nieuws van het Charlie Hebdo-drama in Parijs. Op mijn kamer probeerde ik het nieuws terug te kijken, maar er verscheen een regioblokkade op mijn scherm.

Uiteraard lukte het me via de Oostenrijkse televisie en de Nederlandstalige zender BVN evengoed om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Helaas niet op de manier die ik graag zou willen, want ik was benieuwd hoe de Nederlandse journaals en talkshows de zaak belichtten. Omdat ik tijdens mijn volgende vakantietrip naar Frankrijk niets wil missen, heb ik mijn laptop, tablet en smartphone volledig geprepareerd voor het omzeilen van regioblokkades. Lees ook: 5 apps om je ideale vakantie te plannen.

01 Beweegredenen

Internet is oorspronkelijk opgezet om iedereen vrije toegang tot informatie te verschaffen. Ik ben dan ook benieuwd wat de beweegredenen van televisiemaatschappijen zijn om deze informatievrijheid te beperken tot een specifieke regio. Op de website van de NPO staat vermeld dat bepaalde programma's wegens rechtenkwesties niet beschikbaar zijn in het buitenland. Ook live-uitzendingen zijn om die reden geblokkeerd. Dat is in feite onterecht, want als Nederlandse belastingbetaler heb je indirect meebetaald aan programma's van de publieke omroep. De gemist-diensten van RTL en SBS geven eveneens aan dat ze van bepaalde tv-programma's niet de buitenlandse uitzendrechten bezitten. Volg de stappen uit deze basiscursus om vanuit het buitenland evengoed je favoriete programma's terug te kijken.

01 Als je vanuit het buitenland tv-programma's wilt terugkijken, verschijnt er vaak een regioblokkade.

01 Nederlands IP-adres

Aan de hand van het IP-adres weten gemist-diensten precies vanuit welk land je verbinding maakt met internet. De oplossing laat zich raden, want je hoeft alleen maar een Nederlands IP-adres aan te nemen. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. De meeste omzeilmethoden gaan namelijk ten koste van de bandbreedte. Hierdoor is de kans groot dat video's haperen. Nederlandse proxyservers laat je om die reden het beste links liggen, want die zijn simpelweg te traag.

Ook het anonimiteitsnetwerk Tor is niet geschikt voor het kijken naar Uitzending Gemist in het buitenland, aangezien dit programma telkens willekeurige IP-adressen gebruikt uit verschillende landen. Daarnaast is het lastig om Adobe Flash werkend te krijgen in de Tor Browser, waardoor het niet lukt om video's af te spelen. Het beste maak je vanuit het buitenland verbinding met een Nederlandse VPN-server. VPN staat voor Virtual Private Network. Je creëert daarmee een virtuele tunnel naar een server in Nederland, waarna je vervolgens wordt doorverwezen naar de gewenste gemist-dienst. De bezochte website ziet alleen het IP-adres van de VPN-aanbieder, waardoor het net lijkt of je vanuit Nederland bezoekt.

02 Hola plug-in

Hola is een gratis VPN-aanbieder die functioneert via een peer-to-peernetwerk. Hierbij geven gebruikers via virtuele tunnels elkaar toegang tot websites waarbij er een regiorestrictie geldt. Deze dienst werkt vanuit de meeste landen probleemloos, al kunnen we je geen garanties geven. Omdat Hola zeer gebruiksvriendelijk is en niets kost, raden we je aan om het eerst eens uit te proberen wanneer je van plan bent om met een computer of notebook naar uitzendingen te kijken. Werkt het niet? Dan kun je altijd nog een andere VPN-aanbieder uitproberen (zie stap 5). Surf met de browser Chrome of Firefox naar www.hola.org en klik op Get Hola, it's free. Voeg de plug-in vervolgens toe aan je browser. In Uitzending Gemist of een andere Nederlandse videodienst open je daarna een tv-programma. Klik boven in de browser op het pictogram met het vlammetje om de instellingen van Hola te openen. Je klikt vervolgens op het vlaggetje, waarna je kiest voor Nederland. De Nederlandse vlag verschijnt in de browser. In de meeste gevallen kun je de uitzending nu terugkijken.

02 Hola laat je in het buitenland onder een Nederlands IP-adres surfen.

03 iOS

Naast een computer kijk je wellicht ook op andere apparaten vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie. Dat komt mooi uit, want Hola is ook op smartphones en tablets beschikbaar. Wanneer je over een iPhone of iPad beschikt, zoek je in de applicatiewinkel naar de app Hola Privacy VPN. Na de installatie maak je eerst een account aan. Vervolgens vraagt Hola toestemming om enkele VPN-instellingen op het iOS-apparaat te wijzigen. Bevestig met Ok, let's do it en kies voor Installeer om het VPN-profiel toe te voegen. Via Volgende / Installeer / Installeer / Gereed pas je de wijzigingen definitief toe. Je hoeft nu alleen nog maar de VPN-server te activeren. Navigeer naar Instellingen / Algemeen / VPN en tik daarna op Hola Netherlands om via een Nederlands IP-adres te surfen. Daarna zet je de schakelaar achter Geen verbinding aan. In de Hola-app controleer je tot slot of je via een Nederlandse VPN-server surft. Zolang het iOS-apparaat is verbonden met wifi, wordt al het internetverkeer omgeleid via de VPN-server. Overigens mag je deze mobiele versie van Hola slechts zeven dagen gratis gebruiken. Daarna kost een abonnement vijf dollar per maand of vijftig dollar per jaar.

04 De Android-app van Hola geeft je razendsnel toegang tot geblokkeerde videosites.

04 Android

Hola heeft ook voor Android-toestellen een app ontwikkeld onder de naam Hola gratis VPN. In tegenstelling tot de iOS-app kost deze toepassing geen geld. Bovendien hoef je nauwelijks instellingen te configureren.

Open de Play Store om de app te installeren. Tik op Browser en surf naar de website van de gemist-dienst. Zodra je de Nederlandse vlag hebt geselecteerd, bekijk je alle uitzendingen probleemloos vanuit het buitenland. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor alleen de meegeleverde browser van Hola kunt gebruiken.

Kijk je liever naar uitzendingen via de apps van NPO (Uitzending Gemist) en RTL XL? In dat geval heb je een andere VPN-app nodig.

Media Hint

Media Hint werkt op vergelijkbare wijze als Hola, met het verschil dat je deze dienst slechts zeven dagen gratis kunt gebruiken. Daarna betaal je hiervoor 3,95 dollar per maand of 39,50 dollar per jaar. De oude browserextensie kun je nog gratis gebruiken, hiervoor heb je echter wel Firefox nodig.

11 Reactie(s) op: Mis nooit meer Uitzending Gemist

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 juni 2015 13:28 Anoniem
  las in een feed van computeridee dat Hola niet veilig is
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juni 2015 15:31 Oscar
  Internet via een omweg, buiten de gebruikelijke verbinding om, wordt als onveilig beoordeeld,
  .
  dit is wat computer idéé, verklaart.
  Quote:FAQman
  Die webbrowser-extensie 'Hola' (= 'www.hola.org') wordt ook wel geassocieerd met een botnet en dat is sowieso niet prettig. Verder wordt 'Hola' gebruikt om via een omweg toch bij locatie-geblokkeerde webcontent te kunnen komen. En daar zijn de aanbieders van die webcontent natuurlijk helemaal niet van gediend. In de voorwaarden van dienst zal zonder meer zijn opgenomen dat u dan strafbaar bent. Maar of dat tot vervolging leidt, is natuurlijk een heel andere vraag! Wat het intussen wel zo onprettig maakt, is het feit dat uw IP-adres niet veilig is bij 'Hola', maar dat is weer een heel ander verhaal.
  .
  kort om iedere internet verbinding, wat Hola doet, die, buiten de reguliere netwerken , provider, om tot stand worden gebracht zijn kwetsbaar, maar voor hackers zijn dergelijke verbindingen niet interessant, omdat de inspanningen die gedaan moeten worden om resultaat te boeken, niet opwegen, tegen de eventuele opbrengst, alleen in Hollywood fims , werken hackers zichzelf voor de kick, het lazarus, ofwel uit de naad, om verbindingen te hacken, waar niets of weinig te halen valt. Maar de huidige hackers willen geld verdienen, en gaan alleen daar waar echt wat te halen valt. De inspanningen, moeten opwegen tegen de te behalen, of verwachtte winst.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juni 2015 19:07 darknessblade
  jullie vergeten te vertellen dat hola ook data-bandwith gebruikt van (nederlandse) gebruikers die zich in nederland bevinden om zo goedkoop een VPN service te geven

  hola is trouwens gratis voor windows en android.
  vanwege apple licencies mag dit niet gratis zijn
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juni 2015 20:56 MarkS90
  Ik log gewoon in op mijn werk en kijk dan wel TV …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juni 2015 21:23 Anoniem
  Meer info over hola: http://www.computeridee.nl/nieuws/gratis-netflix-vpn-hola-is-onveilig/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juni 2015 13:29 Anoniem
  Jammer alleen dat net bekend is geworden dat Hola jouw ip als exit server doorverkoopt aan bedrijven die er niet om geven dat jouw ip gegevens ook voor duistere praktijken gebruikt worden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juni 2015 22:39 Giel
  Je kunt met verschillende routers een eigen vpn-verbinding opzetten. Bijvoorbeeld met de Asus AC RT680U. Het werkte prima toen ik op vakantie was in Rome.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juni 2015 22:41 Anoniem
  Ik gebruik al jaren een VPN verbinding met m'n FRITZ!Box.
  Op deze manier kun je ook via je TV app op je iPad televisie kijken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 juni 2015 09:37 Anoniem
  Teamviewer is ook een prima oplossing
  de gratis versie voldoet.
  je laat thuis een goedkope, oude laptop aan staan die verbonden is met internet, stel de deksel zo in dat er niets gebeurt als die dicht is en je kijkt gewoon via die laptop
  wel de wachtwoorden zo instellen dat die vast staan anders moet je thuis bellen om iemand het nieuwe wwoord naar je te sturen als de laptop opnieuw opgestart word
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2015 12:16 Anoniem
  Ik gebruik ook teamviewer in combinatie met tvblik, super http://tvblik.nl/uitzendinggemist/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 mei 2016 16:32 Anoniem
  Hola werkt niet meer voor de Horizon Go app
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.