Misdaad anoniem melden

Door: tessa-vermeulen | 10 maart 2012 09:54

Review

Heb je een misdaad gezien, maar wil je niet direct naar de politie stappen? Met de applicatie Anoniem van stichting M. kan je gemakkelijk veilig en anoniem misdaad melden. Middels het telefoonnummer 0800-7000 kan je een tip achterlaten, waarna deze door de politie wordt onderzocht.

Hoe werkt Anoniem precies? Het publiek wil wel helpen, maar is angstig voor eventuele nare gevolgen bij aangifte. Wanneer je toch de misdaad anoniem wil melden kan dit via Stichting M., welke als tussenpersoon zal fungeren. De tip wordt tot in detail opgenomen en doorgespeeld aan de politie. Het voordeel hiervan is dat je identiteit bij de politie onbekend blijft.

Middels de tab 'wanted' is informatie over verschillende misdaden die hebben plaatsgevonden zichtbaar. Hierbij wordt een foto van de dader getoond, het type misdaad, de datum en een korte beschrijving van de misdaad. Helaas wordt bij sommige misdrijven de plaats van het misdrijf niet vrijgegeven.

Anoniem geeft aan dat de app daadwerkelijk zin heeft, "In totaal kwamen in 2011 13% meer meldingen binnen dan in 2010, mede dankzij die meldingen werden tot nu toe al 1600 verdachten opgespoord". Deze opgeloste zaken zijn ook zichtbaar op de app!

Kortom

Anoniem is overzichtelijk, biedt veel informatie over misdrijven en geeft een heldere en duidelijke uitleg betreffende de werking van het systeem. Helaas worden bij sommige misdaden de plaatsen niet weergegeven wat de kans op tips wellicht kan indammen. Wel is het interessant dat ook opgeloste misdaden en enkele statistische gegevens over aantal aanhoudingen, meldingen en kilogram harddrugs worden weergegeven.

0 Reactie(s) op: Misdaad anoniem melden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.