MiTeC Task Manager DeLuxe - Diep onder de motorkap

Door: Toon van Daele | 22 mei 2017 11:19

Review

In de recentste Windows-versies mag de taakbeheerder dan wel van meer toeters en bellen zijn voorzien dan voorheen, wie echt diep onder de motorkap wil gaan, heeft er niet voldoende aan. Dan heeft een krachtpatser als MiTeC Task Manager DeLuxe toch iets meer om het lijf.

MiTeC Task Manager DeLuxe

Taal
Engels
OS
Windows XP en hoger
Website
www.mitec.cz
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Krachtige tool
  • Zeer uitgebreid
  • Portable
  • Minpunten
  • Echt voor gevorderde gebruikers

MiTeC Task Manager DeLuxe is gebaseerd op krachtige systeeminformatiesoftware uit de Delphi-wereld. Het programma is geheel portable en is beschikbaar in zowel een 32bit- als een 64bit-versie.

Processen

De eerste aanblik is enigszins overweldigend, met een detailoverzicht van alle actieve processen. Naast de procesnaam zie je onder meer de process identifier, het type (32 of 64 bit), het aantal ‘private bytes’, het tijdstip van creatie en een korte omschrijving. Dat is dan nog maar een bescheiden greep uit de mogelijke kolommen: in totaal zijn er zo’n 25, met behoorlijk wat technische informatie als Threads, Handles, Peak Working Set en Page Faults.

Vanuit het contextmenu van een geselecteerd proces blijkt trouwens nog veel meer mogelijk. Uiteraard kun je van hieruit een proces stopzetten maar ook monitoren. In dit laatste geval duikt een nieuw venster op met uiterst gedetailleerde informatie over het proces. Je verneemt zowat alles over het geheugengebruik, welke threads er actief zijn, welke handles en dll-modules in gebruik zijn enzovoort. Vooral voer voor gevorderde gebruikers dus.

Je verneemt zowat alles over elk mogelijk proces.

En (veel) meer …

Wie dacht we hiermee alle informatie van MiTeC Task Manager DeLuxe hebben beschreven heeft het mis. Naast het tabblad Processes zijn er nog een reeks andere tabbladen, waaronder Services. Dit geeft je niet alleen een overzicht van alle geïnstalleerde services maar laat je ook toe het opstarttype te wijzigen. Het tabblad Autoruns biedt je een lijst van automatisch startende programma’s waarbij je ook netjes te zien krijgt van waaruit (in het register) die precies worden opgestart. Bij Network lees je de actuele datatransfers af en verneem je ook welke netwerkconnecties allemaal zijn opgezet. En voor wie wil weten hoe druk de processor aan de gang is of hoeveel geheugen er wordt opgeëist, het tabblad Performance vertelt je dat haarfijn.

Welke programma’s starten automatisch mee met Windows en hoe?

Conclusie

Dit programma van MiTeC is absoluut zinvol als alternatieve of aanvullende taakbeheerder, maar wel voor de gevorderde gebruiker die een boodschap heeft aan al die gedetailleerde en soms haast esoterische informatie.

0 Reactie(s) op: MiTeC Task Manager DeLuxe - Diep onder de motorkap

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.