Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

ModernMix - Open Windows 8-apps in vensters

Door: Robbert Brus | 02 oktober 2013 10:35

Apps & Software

Windows 8 kent een aantal veranderingen die door het grote publiek niet wordt gewaardeerd. Een daarvan is de manier waarop apps altijd in volledig scherm worden geopend. Ontwikkelaar Stardock heeft hier nu een oplossing voor met ModernMix.

Score
90
  • Pluspunten
  • Eenvoudig
  • Elke app in te stellen
  • Minpunten

None

ModernMix

Prijs $ 4,99 (ca. € 3,85)

Taal Engels

OS Windows 8

Hoewel Windows vrij vertaald 'vensters' betekent, komen er in de nieuwe edities van Windows nog maar weinig vensters voor. Windows 8-apps worden in een volledig scherm geopend en niet meer als venster op het bureaublad. Natuurlijk zit hier een gedachte achter. Zo kan er altijd via het Charms-menu naar de instellingen worden gezocht.

Wisselen tussen schermen in Windows 8

Toch is het niet praktisch om telkens tussen volledige schermen te moeten wisselen. Zeker als je liever werkt vanaf het bureaublad, en af en toe een Windows-app gebruikt. Stardock heeft hier een simpele oplossing voor bedacht. Met ModernMix wordt een app niet in een volledig scherm, maar in een venster op het bureaublad geopend.

Zo simpel als het klinkt, is het ook. Open na de installatie een Windows 8-app en druk op de F10-toets om deze naar het bureaublad te brengen. Je kunt ook op een van de pictogrammen rechtsboven in de hoek klikken. Er worden drie opties gegeven: sluiten, verkleinen en het Charms-menu openen. Wat een uitvinding!

Druk op de F10-toets of op de knoppen rechtsboven in de hoek om het formaat van het venster te bepalen.

ModernMix configureren

Natuurlijk worden er ook uitgebreidere opties geboden. Via het configuratiescherm van ModernMix kan tot in detail worden bepaald wat het gedrag van een app moet zijn. Zo kan je bepalen of een app geluid moet blijven afspelen als deze in de achtergrond staat, of er een pictogram op de taakbalk moet worden geplaatst, of er altijd naar het bureaublad moet worden teruggekeerd na afsluiting van de app, en wat het minimale formaat van een venster moet zijn. Daarbij kan dat ook per app worden geregeld. Heb je dus een app die wel altijd in volledig scherm moet worden geopend, dan kan dat.

Bepaal per app wat het gedrag moet zijn.

Conclusie

Met ModernMix is het eindelijk mogelijk om zonder omweg SkyDrive, Kaarten, Camera, Xbox Music en natuurlijk Patience te openen. En dat voor nog geen vier euro. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan is het programma dertig dagen gratis uit te proberen.

Eindelijk apps in vensters openen.

0 Reacties op: ModernMix - Open Windows 8-apps in vensters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.