'Ook moeders moeten Popcorn Time snappen'

Door: De Telegraaf | 10 september 2015 11:09

Apps & Software

Het gemak waarmee films illegaal te streamen zijn met Popcorn Time is in zekere zin te danken aan de moeder van de maker van de dienst, de 29-jarige Federico Abad. De nieuwste films kijken moest zo gemakkelijk worden dat zijn moeder het zou kunnen begrijpen, zo verklaart hij in een interview.

Films downloaden via de reguliere Bittorents-manier was te omslachtig en ook gevaarlijk, met vervelende pop-ups en porno-advertenties. Dat moest beter kunnen, vertelt de Argentijn aan de Deense krant Dagens Naeringsliv.

Trage internetsnelheden en het feit dat films vaak laat pas worden uitgebracht in Argentinië, speelden daar ook een rol in. 'Iedereen moet de films kunnen kijken die hij wil binnen twee klikken', dat werd het devies. Netflix stond daarbij model.

Juridische stappen

Abad is inmiddels niet meer betrokken bij de doorontwikkeling van Popcorn Time, vanwege de angst voor juridische maatregelen. De software is open source, en daarom kan iedereen er aanpassingen aan maken.

Dat maakt de dienst ook extra lastig een halt toe te roepen, want er duikt altijd wel weer een nieuwe versie van Popcorn Time op.