Mogelijk wachtwoorden gestolen bij Last.fm

Door: chris-koenis | 08 juni 2012 10:46

Nieuws

Last.fm vermoedt dat er wachtwoorden zijn gestolen bij een hack. De dienst adviseert zijn gebruikers om per direct een nieuw wachtwoord in te stellen.

Muziekdienst Last.fm verzoekt al zijn geregistreerde gebruikers om uit voorzorg een nieuw wachtwoord te kiezen. De online radiozender waarschuwt hen via een melding op de website dat er momenteel wordt onderzocht of er wachtwoorden zijn uitgelekt.

Advies voor uniek wachtwoord

Last.fm spreekt van een voorzorgsmaatregel en legt daarbij de link naar eerdere grootschalige lekken deze week. Het adviseert zijn gebruikers dan ook om een ander wachtwoord te kiezen dan zij voor overige internetdiensten gebruiken. Afgelopen woensdag werd bekend dat liefst 6,5 miljoen LinkedIn-wachtwoorden op straat liggen.

Last.fm is sinds enkele jaren een gedeeltelijk betaalde muziekdienst waarvoor het installeren van software nodig is. Luisteraars kunnen voor enkele euro's per maand muziek streamen. Via een online community is er daarnaast gratis advies en achtergrondinformatie over artiesten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Mogelijk wachtwoorden gestolen bij Last.fm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.