Moo0 WindowMenuPlus 1.14

Door: Martin Gijzemijter | 02 december 2011 15:56

Apps & Software

Wanneer u rechtsklikt op de titelbalk van een venster, krijgt u een menu te zien met opties als Verplaatsen, Formaat wijzigen, Minimaliseren enzovoort. Met dit menu is natuurlijk veel meer mogelijk, vonden de makers van MooO WindowMenuPlus. Het programma geeft u meer controle over uw vensters.

Voordat we u gaan vertellen hoe handig dit programma is, eerst even een korte waarschuwing, aangezien men u vraagt om nog een ander programma te installeren tijdens de installatie. Deze optie staat standaard aangevinkt. Wanneer WindowMenuPlus is geïnstalleerd, wordt het direct geminimaliseerd naar het systeemvak. Hier wordt kort een melding van gegeven, maar deze is redelijk eenvoudig te missen. Het programma is dus automatisch actief na het installeren. U merkt dit door met de rechtermuisknop op een titelbalk van een venster te klikken. In plaats van de gebruikelijke paar opties, kunt u nu kiezen uit een hele lijst. U kunt bijvoorbeeld de transparantie van het venster instellen, aangeven dat het programma altijd op de voorgrond moet staan, het laten verspringen naar een hoek van het scherm, het proces vanuit het venster afsluiten enzovoort. Een andere handige functie is dat u kunt zien hoeveel geheugen het programma gebruikt en eventueel ongebruikt geheugen kunt 'vrijmaken'. Via het pictogram in het systeemvak kunt u vervolgens aangeven welke zaken u wel en niet wilt tonen in het menu, zodat u enigszins controle hebt over de functionaliteit van het programma.

Na de installatie hebben uw venstermenu's veel meer opties.

Handig

Het prettige is dat u er verder geen omkijken naar hebt, hetgeen altijd het verschil maakt tussen een uitbreiding die echt handig is en eentje die alleen maar handig lijkt. Wel heel jammer is dat het programma aangeeft in de Nederlandse taal beschikbaar te zijn, terwijl er her en der alleen maar wat Nederlandstalige flarden te zien zijn, de rest is gewoon in het Engels.

Via het systeemvak hebt u enigszins controle over het menu.

Moo0 Window-MenuPlus 1.14

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,7 MB

OS Windows XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nuttige functies in het venstermenu

Minimaliseert na installatie, geen omkijken naar

Controle over menu-opties

Minpunten

Slecht vertaald

Oppassen tijdens de installatie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Moo0 WindowMenuPlus 1.14

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.