Mooi tekenen met Google AutoDraw

Door: richard-veenstra | 08 augustus 2017 07:18

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Snel even een tekening nodig, maar je vaardigheden zijn niet toereikend om zelf iets te schetsen? Wij leggen uit hoe je mooi kunt tekenen met Google AutoDraw. Dankzij kunstmatige intelligentie herkent AutoDraw wat jij tekent en geeft het suggesties op basis van jouw schetsen. Je past zelf de kleuren aan en kunt je afbeelding als png-bestand exporteren, eventueel met tekst.

01 Tips bekijken

Als je voor de eerste keer naar www.autodraw.com gaat, kun je ervoor kiezen een snelle tutorial te bekijken. Klik op Fast How-To en doorloop de stappen. Klik op Skip Tutorial om naar de hoofdpagina van AutoDraw te gaan. Links zie je de verschillende gereedschappen, helemaal bovenaan een simpel menu. Om je canvas te verkleinen of te vergroten, trek je aan het grijze driehoekje rechtsonder. Google AutoDraw werkt in alle moderne browsers. Ook op een tablet of smartphone kun je ermee aan de slag.

Quick, Draw!

Eind vorig jaar lanceerde Google een leuk browser-experiment met de naam Quick, Draw! Google raadde wat jij tekende en in de meeste gevallen bleek Quick, Draw! het bij het juiste eind te hebben. Nu blijkt dat Quick, Draw! de basis heeft gelegd voor AutoDraw. Quick, Draw! is ook nog steeds te raadplegen vanuit je browser.

02 Suggesties selecteren

Zorg dat je het AutoDraw-gereedschap geselecteerd hebt. Dit is het potloodje met de sterretjes eromheen. Maak nu bijvoorbeeld een schets van een auto. Met elke lijn die je tekent, zie je bovenin betere suggesties. Achter Do you mean kies je vervolgens de tekening die het beste bij jouw bedoeling past. Hoe lijnen je tekent, des te specifieker AutoDraw jou suggesties aanlevert. Wil je een stap terug doen, dan klik je op de Undo-knop linksonder. Je kunt nu bovenin ook weer een ander voorstel kiezen.

03 Object inkleuren

Om een deel van je tekening vervolgens in te kleuren, klik je op het Fill-gereedschap. Ga nu met je muis bijvoorbeeld naar één van de wielen van je auto en klik erop. Wil je een andere kleur selecteren, ga dan naar het rondje en selecteer één van de kleuren, met het pijltje zie je nog meer beschikbare kleuren. Niet bij alle voorgestelde tekeningen is het overigens mogelijk om een selectie van je tekening een andere kleur te geven. Het is van tevoren niet te zien bij welke tekeningen dit wel en niet kan.

A.I. Experiments

AutoDraw is deel van Googles A.I. Experiments. Op dit moment heeft Google twaalf experimenten online staan, je ziet ze allemaal hier. Je kunt bijvoorbeeld zelf muziekinstrumenten mixen en melodieën spelen met NSynth. Met Thing Translator kun je met je Android-smartphone of -tablet een foto van een object maken en het woord in een andere taal laten uitspreken. Een ander leuk experiment is Bird Sounds, waar je het gezang van duizenden vogels kunt beluisteren.

04 Object verplaatsen

Wil je een object verplaatsen op je canvas, selecteer dan het bovenste Select-gereedschap. Je verplaatst nu het gehele object. Door aan één van de hoekpunten te trekken, vergroot of verklein je het object. Trek je aan één van de punten aan de boven- of onderkant, dan vergroot of verklein je het object niet-proportioneel. Om in te zoomen op je tekening selecteer je het vergrootglas linksonderin. Tik op het gedeelte dat je wilt uitvergroten of selecteer een waarde bovenin. Je kunt kiezen uit 150%, 200%, 250% en 300%.

05 Vorm toevoegen

Om een vorm aan je tekening toe te voegen, klik je op het Shape-gereedschap. Kies bovenin de vorm die je wilt toevoegen. Je hebt de keuze uit een cirkel, een vierkant en een driehoek. Kies eventueel eerst weer een andere kleur en klik ergens in het canvas om de linker bovenhoek van je vorm vast te stellen. Houd je muisknop of trackpad ingedrukt en sleep totdat de vorm zijn juiste grootte bereikt. Een vorm kun je later ook weer groter of kleiner maken middels het Select-gereedschap.

06 Object verwijderen

Je kunt een vorm ook inkleuren, eventueel met een andere kleur. De geselecteerde kleur van een vorm geldt namelijk alleen voor de buitenste randen. Wil je een object verwijderen, dan selecteer je het eerst met het Select-gereedschap. Daarna klik je op het emmertje (Delete) onderin. Wil je meerdere objecten verwijderen, dan selecteer je met het Select-gereedschap deze objecten en klik je op Delete. Je kunt geen delen van objecten, zoals bijvoorbeeld de ingekleurde wielen van je getekende auto, verwijderen. Eenmaal verwijderde delen zijn niet terug te halen zodra je een nieuw object toevoegt.

0 Reactie(s) op: Mooi tekenen met Google AutoDraw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.