Mooi tekenen met Google AutoDraw

Door: richard-veenstra | 08 augustus 2017 00:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

07 Tekst toevoegen

Om een tekst toe te voegen, klik je op het Text-gereedschap en kies je de gewenste kleur. Klik ergens op het canvas en begin met typen, de tekst verschijnt in een tekstvak. Zodra je ergens anders klikt, zal AutoDraw daar verder gaan met typen. Zo kun je speelse teksteffecten creëren. Bovenin zie je welk lettertype je hebt geselecteerd, je hebt de keuze uit vijftien verschillende lettertypes. Ernaast bepaal je de grootte van je tekst. Je kunt geen delen van een tekst een ander lettertype meegeven. Als je dit wilt, moet je verschillende tekstvakjes aanmaken.

08 Lagen veranderen

Elke nieuwe laag die je toevoegt aan je canvas, wordt boven op de voorgaande laag geplaatst. In eerste instantie lijkt het dat je de volgorde hiervan niet kunt bepalen. Maar dit kan wel: met de [-toets breng je een object naar de achtergrond, met de ]-toets wordt een object naar de voorgrond verschoven. Je kunt objecten alleen helemaal naar achteren of naar voren zetten, het is niet mogelijk om ze één laag op te schuiven. Heb je een niet-Nederlands toetsenbord, weet dan dat de {-toets en de }-toets ook werken.

09 Snelkoppelingen

Er zijn nog meer sneltoetsen die in AutoDraw werken. Klik op de drie streepjes links bovenin en selecteer Shortcuts. Hier zie je dat je met de Ctrl-toets in combinatie met de C-toets of V-toets objecten respectievelijk kunt kopiëren en plakken en dat je met de pijltjestoetsen objecten gemakkelijk naar boven, beneden of naar links en rechts kunt verplaatsen. Elk gereedschap heeft bovendien zijn eigen snelkoppeling, voor het AutoDraw-gereedschap druk je bijvoorbeeld op A. Keer terug naar je canvas door op het kruisje bovenin te klikken.

10 Tekening opslaan

In het menu onder de streepjes vind je ook de optie Download. Je tekening wordt nu in een nieuw venster van je browser geopend en je kunt deze naar je computer downloaden door er met je rechter muisknop op te klikken en voor de download-optie te kiezen. Hoe deze optie precies heet, hangt af van je browser en besturingssysteem. De tekening wordt als png-bestand opgeslagen. Helaas wordt de witte achtergrond mee opgeslagen, een transparante achtergrond zou handig zijn geweest. Wil je een nieuwe tekening starten, klik dan onder Start Over op één van de drie sjablonen (liggend, vierkant of staand) voor je canvas.

11 Tekening delen

Een AutoDraw-tekening is gemakkelijk te delen. Hiervoor kies je in het menu voor Share. Na een paar seconden zie je vier opties onder je tekening verschijnen. Door op de eerste drie icoontjes te klikken, deel je je tekening met respectievelijk Twitter, Facebook of Google+. Klik je op Copy Link, dan kun je de koppeling naar je tekening delen via email of je berichten-app. In de desbetreffende app dril je dan gewoon op Ctrl+V en de openbare koppeling wordt in je bericht geplakt.

12 Kunstwerkjes bekijken

Als je inspiratie nodig hebt voor je tekeningen, dan klik je in het menu op Artists’ Drawings. Alle voorbeelden die je hier ziet, zitten ook in de database van AutoDraw, dus als je een schets maakt wat op één van de tekeningen lijkt, zie je die tekening voorbijkomen in de suggestie-balk tijdens het tekenen. Denk je dat je zelf een goede tekening hebt gemaakt, klik dan op Submit your own here. Je geeft Google dan toestemming om jouw creatie in de database op te nemen.

0 Reactie(s) op: Mooi tekenen met Google AutoDraw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.