Mooie agenda van eigen bodem

Door: carolien-danckaerts | 07 februari 2012 18:07

Review

Groepsagenda's zijn altijd handig. Of het nou is om een gezellig etentje met vrienden te plannen of een vergadering op de zaak. Maar naar een goede groepsagenda kun je lang zoeken als je pech hebt. Gelukkig zitten de ontwikkelaars niet stil en is Effectum nu op de markt.

Effectum is ontwikkeld door een landgenoot en heeft zodoende bij voorbaat een streepje voor. Maar of dat ook terecht is? Jazeker.

Bij het starten valt gelijk het strakke uiterlijk op. Overzichtelijk, alles duidelijk ondergebracht: ultiem gebruiksgemak. In Effectum kunnen groepen gemaakt worden en als er voor die groep een nieuw agenda-item is krijgt iedereen een pushbericht zodat men dat ook weet. "Sorry, vergeten!" is dus verleden tijd. Effectum synchroniseert alles netjes via iCloud, ideaal!

Buiten de agenda-functie om heeft Effectum nog een aardigheidje: locaties delen. Hierdoor staat bij de afspraak niet alleen de locatie waar deze is, maar is ook te zien waar de deelnemers zijn. Altijd handig, iedereen kan zien wie er in de file staat of nog aan de koffie zit bij de buurman. De afspraak bestaat uit een paar tabbladen. Het eerste tabblad laat de belangrijkste dingen zien, achter de paperclip hangen alle documenten, foto's en andere bijlagen. Uiteraard is het ook mogelijk om bestanden via de computer aan een afspraak toe te voegen. Dit is wel zo handig, hierdoor krijg je niet het gedoe met heen- en weer mailen van bestanden om ze op de telefoon te krijgen.

Kortom

Effectum is een voortreffelijke app. De agenda synchroniseert automatisch via iCloud, alle afspraken zijn dus ook in iCal terug te vinden. De app ziet er overzichtelijk uit en werkt ook nog eens uitermate makkelijk. De verschillende functies zijn logisch gerangschikt en het is makkelijk dat er via de computer afspraken gewijzigd kunnen worden. Alleen Twitter- of Facebookintegratie ontbreekt nog. Maar als dat het ergste is, is er zeker geen man overboord.

0 Reactie(s) op: Mooie agenda van eigen bodem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.