MotionX-24/7: Jouw persoonlijke levensmonitor

Door: Robin Smit | 03 oktober 2013 13:57

Apps & Software

Door de jaren heen heb ik al veel verschillende apps gezien die je moeten helpen om gezonder te leven. Zo waren er apps waarmee je je hartslag bij kan houden, die je vertellen hoeveel je slaapt of helpen meer te bewegen. MotionX-24/7 combineert dit allemaal in een app.

Score
80
  • Pluspunten
  • helpt je te verbeteren
  • veel apps in een
  • zeer uitgebreid
  • Minpunten
  • vormgeving

None

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone

Download MotionX-24/7 in de App Store

MotionX-24/7 is een app die je helpt om de meest uiteenlopende data over jouw leven bij te houden. Zo beschikt de app over onder andere een stappenteller, slaaprecorder, hartslagmeter en een handige wekker die speciaal ontwikkeld is voor een powernap. Doordat al deze functies door MotionX-24/7 in een app zijn samengevoegd, is het mogelijk om in een oogopslag te zien hoe het is gesteld met jouw levensritme.

Alle gegevens worden getoond op het startscherm van van de app. Hier zie je niet alleen de losstaande gegevens, maar ook grafieken en diagrammen die je precies laten zien hoe jij je leven indeelt. Helaas moet worden geconcludeerd dat de makers voornamelijk kwantiteit voorop hebben gesteld bij het samenstellen van dit scherm, want op vormgeving blinkt de app niet uit. Dit neemt niet weg dat het overzicht duidelijk is en vele malen meer doet dan vergelijkbare apps.

Erg handig aan MotionX-24/7 is dat de app je niet alleen helpt om gegevens bij te houden, maar ook helpt om beter te leven. Zo kan de app je wekken op een optimaal tijdstip, waardoor je actiever aan de dag begint. Dit doet de app niet allen voor normale slaap, maar ook wanneer je een powernap houdt. Daarnaast kan je met de app doelen stellen voor het aantal stappen dat je op een dag zet. Hiermee is MotionX-24/7 zo compleet dat je in een andere app niet snel meer functionaliteit voor hetzelfde geld zult vinden. Zo ben je die niet al te strakke interface ook snel weer vergeten.

conclusie

MotionX-24/7 is een zeer uitgebreide app die je helpt om jouw levensritme in kaart te brengen. De app doet dit met behulp van onder andere een stappenteller, slaaprecorder en hartslagmeter. Dat de app je hierbij ook nog eens helpt om de gemeten data te verbeteren, maakt van MotionX-24/7 een app die absoluut waar voor je geld biedt. De vormgeving van de app had wat mooier gemogen, maar met al die functionaliteit ben je dat snel vergeten.

Vergelijkbare apps die afzonderlijke taken van MotionX-24/7 vervullen zijn onder andere Runtastic Heart Rate Pro en Ga stappenteller. Neem ook eens een kijkje bij ons artikel over de beste slaaprecorders.

0 Reactie(s) op: MotionX-24/7: Jouw persoonlijke levensmonitor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.