Moto X: Wat weten we over de nieuwe Motorola-smartphone?

© PXimport

Moto X: Wat weten we over de nieuwe Motorola-smartphone?

Geplaatst: 22 juli 2013 - 08:01

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Elmar Rekers

Motorola, ooit een van de grootste spelers op de mobiele markt, heeft al enkele jaren moeite zich staande te houden. Met de Moto X hoopt de fabrikant weer een speler van betekenis te worden naast giganten als Samsung en Apple. Wat je van de Moto X kunt verwachten? Je leest het hier!

Motorola kondigde de Moto X eind mei aan tijdens de D11-conferentie, maar veel details maakte de fabrikant nog niet over het toestel bekend. Wel zei Motorola CEO Dennis Woodside: “De Moto X is de enige smartphone die volledig ontworpen en gefabriceerd is in de Verenigde Staten.” Motorola hoopt dat het zich mede hierdoor kan onderscheiden van de moordende concurrentie op de smartphonemarkt.

 

© PXimport

Google’s Eric Schmidt werd onlangs bellend met een witte Moto X gespot.

Een ander punt waarop Motorola het anders doet dan zijn concurrenten, is de mate van personalisatie van het toestel. Hoewel er wat tegenstrijdige berichten over rondgaan, lijkt het er wel sterk op dat de consument straks kan kiezen uit verschillende kleuren, het gebruikte materiaal voor de achterkant en zelfs een gravering kan laten aanbrengen.

Geen high-end

De mobiele tak van Motorola werd in 2011 overgenomen door Google, waardoor de Moto X op een nagenoeg kale versie van Android 4.2 zal draaien. Het toestel lijkt echter niet de concurrentie aan te willen gaan met high-end-toestellen als de Galaxy S4 of HTC One, wat de Moto X beschikt over aanzienlijk minder krachtige hardware. Dat blijkt althans uit een uitgebreide hardwareanalyse waar de Amerikaanse website Android Police zijn hand op heeft weten te leggen.

In dit verslag wordt duidelijk dat de Moto X een mid-range-smartphone wordt die op een dualcore-processor (1,7GHz) draait. Verder is er 2 GB aan RAM beschikbaar en heeft het 4,5 inch-scherm een 720p-resolutie. Er zit verder een 10,5 megapixel-camera op de Moto X en een 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde voor het videobellen. Er zou 16 gigabyte aan geheugen worden ingebouwd en er is een ondersteuning voor nfc.

Volgepakt met sensors

sensoren zullen een grote rol gaan spelen bij de Moto X, zoveel is zeker. Zo houdt het toestel nauwkeurig bij wat de gebruiker zoal doet en hoe de telefoon wordt gebruikt. Hierdoor kan de Moto X ‘leren’ hoe hij zich moet gedragen, worden bepaalde taken sneller geladen en moet het batterijverbruik worden teruggedrongen.

 

© PXimport

De uitnodiging voor de persconferentie in New York op 1 augustus.

Motorola heeft een persconferentie aangekondigd voor 1 augustus waar het bedrijf de Moto X officieel zal presenteren. Verwacht wordt dat hier ook duidelijk zal worden of de Moto X buiten de V.S. zal worden verkocht, iets dat tot op heden niet vanzelfsprekend was bij de toestellen van Motorola. Wat de prijs betreft gaan er veel geruchten rond over een prijskaartje van 199 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten