Mozilla lanceert gratis MMO BrowserQuest

Door: Elmar Rekers | 28 maart 2012 12:45

Apps & Software

Firefox-maker Mozilla heeft dinsdag zijn massively multiplayer online-game (MMO) BrowserQuest gelanceerd. Deze HTML 5-game is gratis speelbaar in verschillende browsers.

Spelers van BrowserQuest hoeven geen persoonlijk account aan te maken. Om de browser-game te kunnen spelen hoeft er enkel een gebruikersnaam te worden opgegeven, waarna BrowserQuest de voortgang van de speler automatisch opslaat wanneer het venster wordt gesloten. Verder spelen kan dan weer door enkel de gebruikersnaam op te geven.

HTML5 en JavaScript

"BrowserQuest is een hommage aan klassieke videogames, maar dan met een multiplayer-element", verklaart Mozilla. "U speelt hierin als een jonge krijger die op zoek is naar avontuur. Er is geen prinses die gered moet worden, alleen een gevaarlijke wereld waar veel schatten in te vinden zijn. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door HTML5 en JavaScript."

In de open source-game kunnen spelers onder meer met elkaar chatten, gezamenlijk quests aangaan en tal van wapens en items verzamelen om het personage te verbeteren.

0 Reactie(s) op: Mozilla lanceert gratis MMO BrowserQuest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.